Εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στο Μετόχιον της Ιεράς Μονής Οσ. Λουκά Πατρών

Το Σάββατο το απόγευμα 17 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Οσίου Λουκά Πατρών, Μετοχίου της Ιεράς Βυζαντινής Μονής του Οσίου Λουκά της Μητροπόλεώς μας με αφορμή την εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ο οποίος τιμάται στο εν λόγω Ιερό Ναό.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου του μακαριστού πατρός Νικολάου Φαναριώτου λόγω της συμπληρώσεως τεσσαράκοντα ημερών από την κοίμησή του. Ο π. Νικόλαος είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια εφημέριος του Ιερού Μετοχίου. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Λεόντιο Αγγελάτο.

Στα κηρύγματά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ευαγγελιστού Λουκά, στη σχέση του Μετοχίου με την κατά Βοιωτίαν Εκκλησία και πιο συγκεκριμένα με την Ιερά Μονή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Λουκά του Στειριώτου και τόνισε πως στις δύσκολες εποχές που διερχόμαστε οι Άγιοι αναδεικνύονται οι καλύτεροι συνοδοιπόροι μας.

small_IMG_6978small_IMG_7044 small_IMG_7051   small_IMG_6972  small_IMG_6980 small_IMG_6998small_IMG_7076small_IMG_7085

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=16888