Εορτή Αγίου Βλασίου

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου τ.ε. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Βλασίου που ευρίσκεται στον ομώνυμο λόφο στην πόλη της Λιβαδειάς.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Βλασίου, ο οποίος έζησε κατά τους χρόνους του βασιλιά Λικινίου (αρχές 4ου μ.Χ. αι.) και ήταν επίσκοπος Σεβαστείας. Θεωρείται διπλός προστάτης των ανθρώπων: και για τις παθήσεις του λαιμού και για την αποφυγή των επιθέσεων των αγρίων ζώων, ειδικά των λύκων και των τσακαλιών. 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Άγιος ζώντας τον Χριστό φωτιζόταν ολόκληρος με το φως Εκείνου, γι’ αυτό και το φως αυτό σκορπούσε παντού: και με τις αστραπές του κηρύγματός του και με τη λαμπρότητα των θαυμάτων του και με το φέγγος του μαρτυρίου του. 

Με το πέρας της Ακολουθίας προσφέρθηκε εόρτιο κέρασμα και ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με το εκκλησίασμα.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Βλασίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Άσκρης, όπου ευρίσκεται παλαιός ναός του Αγίου Βλασίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως για μια ακόμη χρονιά την Θεία Λειτουργία παρηκολούθησαν οι μαθητές των Σχολείων Άσκρης και Λεονταρίου. Μετά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος μίλησε με τους μικρούς μαθητές, τους διδάσκοντες και τους διένειμε δώρα-ευλογίες.

Τέλος, μετέβη στον παλαιό ναό του Αγίου Βλασίου, όπου ετέλεσε δέηση.

small_IMG_0363 small_IMG_0366 small_IMG_0390 small_IMG_0351 small_IMG_0356 small_IMG_0358 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=17761