Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2018
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
18 visitors online now
8 guests, 10 bots, 0 members
Αρχείο


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αραχώβης, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά με παρεναιτικούς λόγους  και αναφέρθηκε με απλά λόγια στην περίοδο της Αγίας Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος τονίζοντας τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε εναντίον των παθών. Επίσης, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την ανταπόκριση στο κάλεσμα για την συμμετοχή των σχολείων στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα.

Από την πλευρά τους οι Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και του πρόσφεραν τοπικά αναμνηστικά.


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus

Την Πέμπτη 11 Απριλίου  2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στα Λουκίσια, όπου παρέστη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκώς πεσόντος Αντιναυάρχου Αναστασίου Τουλίτση ΠΝ, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που έπεσε στη νήσο Κίναρο τη νύχτα της 11ης  Φεβρουαρίου 2016 κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Ο Σεβασμιώτατος πριν τα αποκαλυπτήρια της προτομής, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πεσόντος στρατιωτικού, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των τοπικών αρχών και των κατοίκων των Λουκισίων, τόπο καταγωγής του Αναστασίου Τουλίτση.  


Facebooktwittergoogle_plus

Το εσπέρας της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, όπως κάθε χρόνο, χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου μετά του Όρθρου, κατά το μοναστηριακό τυπικό, στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας την αγάπη και προσφορά της στο ανθρώπινο γένος. Τέλος, ευχήθηκε με τις πρεσβείες της Θεοτόκου και του Οσίου Λουκά να πορευτούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και να βιώσουμε τη χαρά που απορρέει από το κενό Μνημείο του Σωτήρος Χριστού.


Facebooktwittergoogle_plus

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 η Τοπική μας Εκκλησία τίμησε τον Άγιο Ρούφο, πρώτο Επίσκοπο Θηβών, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Ρούφου της πόλεως των Θηβών. Το εσπέρας του Σαββάτου τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ρούφο, τον οποίο εγκατέστησε στην πόλη Επίσκοπο ο Απόστολος Παύλος, καθώς και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία, την οποία τιμά η Εκκλησία μας την Ε΄Κυριακή των Νηστειών, και η οποία αποτελεί σύμβολο μετανοίας, και μας δείχνει ότι δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, διότι ο Θεός είναι πάντα κοντά μας περιμένοντας την μετάνοιά μας. Μετά τον Εσπερινό έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Το πρωί της Κυριακής στον ως άνω Ιερό Ναό τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα τελέσθηκε ο τελευταίος κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου πλαισιουμένου από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Φιλόθεο Θεοχάρη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τους ιερείς της πόλεως των Θηβών και τους πιστούς.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιγραμματέας  της Ιεράς Συνόδου, πανοσ. Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ρούφο καθώς και στη μετάνοια, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας  για την τιμή να μιλήσει στον κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Ναό του πρώτου Επισκόπου των Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Φιλόθεο για την ομιλία του και ευχήθηκε στον ίδιο και σε όλους τους πιστούς πλούσιες τις ευλογίες του Αποστόλου Ρούφου, καθώς και καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων τελέσθηκε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, καθώς και το τρίμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, με την συμμετοχή πολλών πιστών και πνευματικών παιδιών των μακαριστών Αρχιερέων.

Τη Θεία Λειτουργία και τα ιερά μνημόσυνα τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παναγία που είναι η γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στο έργο των δύο κεκοιμημένων Αρχιερέων, ευχόμενος ο Θεός να αναπαύει τις εκλεκτές ψυχές τους. Επίσης, ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς καλή Ανάσταση.

Μετά την απόλυση στο αρχονταρίκι του Ιερού Ησυχαστηρίου εδόθη μοναστηριακό κέρασμα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Αρχιερέων.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Facebooktwittergoogle_plus

Σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λεβαδείας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Ταγκαλέγκα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, με την συμμετοχή πολλών πιστών που κατέκλυσαν τον Ναό για να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του.

Τη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Ε΄Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τονίζοντας ότι μας προετοιμάζει για την Μ. Εβδομάδα. Και ανέλυσε το ευαγγέλιο της ημέρας, αναφερόμενος στην ταπείνωση και στη διακονία προς τον συνάνθρωπο, που ο Χριστός μας διδάσκει και προτάσσει όταν οι υιοί Ζεβεδαίου Ιάκωβος και Ιωάννης ζήτησαν πρωτοκαθεδρίες. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη Αγία που σήμερα προβάλλει η Εκκλησία μας ως σύμβολο μετανοίας, την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, καθώς και στον πρώτο Επίσκοπο Θηβών τον Άγιο Ρούφο που τιμάει η Τοπική μας Εκκλησία την Ε΄Κυριακή των Νηστειών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση αναφέρθηκε στον μακαριστό συνεργάτη του π. Δημήτριο Ταγκαλέγκα, ευχόμενος ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να δίνει ενίσχυση και παρηγορία στην οικογένειά του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έψαλε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Δημητρίου.


Facebooktwittergoogle_plus

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στα παιδιά τον σκοπό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής λέγοντας ότι μας προετοιμάζει για την Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να βιώσουμε τη θυσία του Χριστού, η οποία είναι σημαντική και μας διδάσκει τη θυσιαστική αγάπη και την αποδοχή του συνανθρώπου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σύμβολα που μας δείχνουν μεγάλες αλήθειες, την Κυριακή των Βαΐων το φοίνικα και τα βάγια που εκφράζουν τη χαρά και ευτυχία για την ανόρθωση των ανθρώπων, την Μεγάλη Τετάρτη τον ιερό νιπτήρα, όπου ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, πράξη που δείχνει την ταπείνωση του Χριστού και έτσι ταπεινοί πρέπει να είμαστε όλοι, καθώς και το σύμβολο του Σταυρού πάνω στο οποίο ο Χριστός θυσιάστηκε για όλους μας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έδειξε στα παιδιά την εικόνα της αναστάσεως, εξηγώντας ότι ο Χριστός τραβάει και ανασταίνει από τον τάφο τον Αδάμ και την Εύα για να δείξει ότι ανασταίνει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία, δύναμη και καλό Πάσχα σε όλους.

Το εσπέρας της Πέμπτης 11 Απριλίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς, στην οποία συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ενώ, την Τρίτη 9 Απριλίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πύλης, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων.


Facebooktwittergoogle_plus

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Αλιάρτου.

Κατά το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή εκ του στίχου του Μεγάλου Κανόνος «Κύριε, πρὶν εἰς τέλος ἀπόλωμαι, σῶσόν με» αναφέρθηκε στην ολιγοπιστία του Πέτρου, ο οποίος περπατώντας πάνω στη θάλασσα εφοβήθη και επειδή άρχισε να βυθίζεται φώναξε προς τον Χριστό «Κύριε σῶσόν με» και ο Χριστός αμέσως άπλωσε το χέρι του και έπιασε τον Πέτρο λέγοντάς του: «ὀλιγόπιστε, εἰς τί ἐδίστασας;» Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως θα πρέπει να έχουμε πίστη και ελπίδα στο Θεό και να μην βουλιάζουμε από τα κύματα των δυσκολιών και των εμποδίων.


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, Δ΄ των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λουτσίου, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο της μητρός του Εφημερίου του Ναού π. Ανδρέα Δάρρα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεώς μας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Δοσίθεος Καστόρης. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον π. Δοσίθεο για το κήρυγμα, καθώς  και τον π. Ανδρέα, στον οποίο ευχήθηκε, αναφέρθηκε εν συντομία στις αρετές της κλίμακος του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, τον οποίο τιμά η Εκκλησία μας την Δ΄Κυριακή των Νηστειών.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πιστοί. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μετά τον Εσπερινό δόθηκε κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ναού, όπου νέοι έκαναν διάφορες ερωτήσεις, όπως για τη νηστεία, στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος με πολλή χαρά απάντησε.


Facebooktwittergoogle_plus