Πρόγραμμα Μητροπολίτη
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2020
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Ιστορικό

Facebooktwitter

Facebooktwitter

Facebooktwitter

Facebooktwitter

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στη νήσο Μύκονο, για να συμμετάσχει στο μνημόσυνο επί τη ανακομιδή των οστών του πνευματικού του πατέρα μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη).

Ο κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγιάς Χώρας Μυκόνου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι δυο Αρχιερείς τέλεσαν το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου, επί τη ανακομιδή των οστών του και τη εναποθέσει τους στο οικογενειακό  του Παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας, που βρίσκεται στην περιοχή Χάλαρα Μυκόνου, τόπο γεννήσεως του μακαριστού π. Πέτρου.

Ο κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο ευαγγέλιο της ημέρας τονίζοντας τη σημασία της πίστης προς τον Θεό, η οποία χαριτώνει τον άνθρωπο, όπως τον μακαριστό Χριστουπόλεως Πέτρο. Επίσης, ο κ. Γεώργιος, πνευματικό παιδί του μακαριστού Μητροπολίτου, με αληθινή και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, αφού αναγνωρίζει την πολυποίκιλη προσφορά του μακαριστού πνευματικού του πατέρα προς το πρόσωπό του, αναφέρθηκε  με συγκίνηση στα χαρίσματα και στις αρετές που κοσμούσαν τον σεβαστό Γέροντά του π. Πέτρο. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει ότι πλήθος πνευματικών παιδιών του μακαριστού π. Πέτρου διακονούν στο ιερό θυσιαστήριο, αφού οδήγησε δεκάδες κληρικών στην ιεροσύνη.

Στο τέλος του μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Χριστουπόλεως τονίζοντας το ευγενικό και αρχοντικό του ήθος, και ο οποίος τίμησε το υπούργημα της ιερωσύνης και αρχιερωσύνης, αφού διηκόνησε ευδοκίμως την Εκκλησία σε όλες τις θέσεις στις οποίες τον τοποθέτησε η Εκκλησία, αλλά και την Μύκονο, στην οποία εγεννήθη και ανετράφη.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου http://imsyrou.gr/

Facebooktwitter

Facebooktwitter

Facebooktwitter

Facebooktwitter

Facebooktwitter

Facebooktwitter

Facebooktwitter

ΜΝΗΜΝΟΣΥΝΟ ΙΕΡΕΩΝ 1

Facebooktwitter

Την Τρίτη 29η Δεκεμβρίου 2015 τελέστηκε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την εις Κύριον εκδημία Του ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Στο τέλος του Ιερού Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Πνευματικού του Πατρός κυρού Πέτρου, ο Οποίος διακρινόταν για την γνήσια αγάπη τόσο για τον Θεό όσο και για τον άνθρωπο, το πράον του χαρακτήρος Του, την υλική και ηθική στήριξη που παρείχε στα πνευματικά του τέκνα και στον καθένα που ζητούσε τη συνδρομή Του. Επίσης, τόνισε πως υπηρέτησε πιστώς και ευόρκως την Αγία μας Εκκλησία από οποιαδήποτε θέση του ζητήθηκε και ειδικότερα από αυτή του Γεν. Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Πατέρες και συλλειτουργούς καθώς και τα πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντος για την παρουσία τους στην εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μακαριστός μητροπολίτης κυρός Πέτρος συνεδέετο με την Τοπική μας Εκκλησία από τότε που ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ήλθε εδώ πριν από 34 χρόνια, απολάμβανε πολλής αγάπης και σεβασμού τόσον από τον τότε Ποιμενάρχη μας και νυν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ.κ. Ιερώνυμο όσο και από πολλούς κληρικούς και πιστούς που συνδέονταν μαζί Του, ιδιαιτέρως όμως στο διάστημα των 35 μηνών που έζησε στο Θ.Χ.Π. «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» και τον εγνωρίσαν περισσότεροι Λειβαδίτες και άλλοι που τον αγάπησαν και τον τίμησαν.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος διέθεσε το ποσόν των τριών χιλιάδων ευρώ εις μνήμην του πολυσεβάστου και πολυαγαπημένου Γέροντός του Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου για την ενίσχυση των εργασιών του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως.

     Πέτρου του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως αιωνία η μνήμη!

small_IMG_0424 small_IMG_0428 small_IMG_0453 small_IMG_0417

Facebooktwitter

mnimosyno

Facebooktwitter

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής  Καλλινίκης, αδελφής της Ι. Μονής  Παναγίας του Μύρου -Λυκούρεσι προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου και τη συμμετοχή Κληρικών και μοναζουσών της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι οποίες πλαισίωσαν το ιερό Αναλόγιο.  
Στο ιερό βήμα παρευρισκόταν συμπροσευχόμενος και ο πολυσέβαστος και πολυαγαπητός μας Πνευματικός Πατέρας, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προεξήρχε του Ιερού Μνημοσύνου.
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη σεπτή παρουσία Του  στον οποίο και οφείλεται η εκ βάθρων ανακαίνιση της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας του Μύρου εν συνεχεία αναφέρθηκε στην παρουσία της μακαριστής μοναχής Καλλινίκης στον αγιασμένο αυτό χώρο και στην εν γένει προσφορά της στη Βοιωτική Εκκλησία. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μακαριστή αδελφή μέσα από την ασθένειά της υπήρξε πρότυπο πίστης, ήθους, υπομονής και καρτερίας για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.
Ευχόμαστε, ο Πλαστουργός μας Άγιος Τριαδικός Θεός, να την αναπαύσει «εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων».
Με το πέρας του ιερού μνημοσύνου προσφέρθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς  Μονής  σε όλους.

Facebooktwitter