Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
9 visitors online now
0 guests, 9 bots, 0 members
Αρχείο


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus

ΜΝΗΜΝΟΣΥΝΟ ΙΕΡΕΩΝ 1

Facebooktwittergoogle_plus

Την Τρίτη 29η Δεκεμβρίου 2015 τελέστηκε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την εις Κύριον εκδημία Του ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Στο τέλος του Ιερού Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Πνευματικού του Πατρός κυρού Πέτρου, ο Οποίος διακρινόταν για την γνήσια αγάπη τόσο για τον Θεό όσο και για τον άνθρωπο, το πράον του χαρακτήρος Του, την υλική και ηθική στήριξη που παρείχε στα πνευματικά του τέκνα και στον καθένα που ζητούσε τη συνδρομή Του. Επίσης, τόνισε πως υπηρέτησε πιστώς και ευόρκως την Αγία μας Εκκλησία από οποιαδήποτε θέση του ζητήθηκε και ειδικότερα από αυτή του Γεν. Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Πατέρες και συλλειτουργούς καθώς και τα πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντος για την παρουσία τους στην εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μακαριστός μητροπολίτης κυρός Πέτρος συνεδέετο με την Τοπική μας Εκκλησία από τότε που ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ήλθε εδώ πριν από 34 χρόνια, απολάμβανε πολλής αγάπης και σεβασμού τόσον από τον τότε Ποιμενάρχη μας και νυν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ.κ. Ιερώνυμο όσο και από πολλούς κληρικούς και πιστούς που συνδέονταν μαζί Του, ιδιαιτέρως όμως στο διάστημα των 35 μηνών που έζησε στο Θ.Χ.Π. «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» και τον εγνωρίσαν περισσότεροι Λειβαδίτες και άλλοι που τον αγάπησαν και τον τίμησαν.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος διέθεσε το ποσόν των τριών χιλιάδων ευρώ εις μνήμην του πολυσεβάστου και πολυαγαπημένου Γέροντός του Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου για την ενίσχυση των εργασιών του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως.

     Πέτρου του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως αιωνία η μνήμη!

small_IMG_0424 small_IMG_0428 small_IMG_0453 small_IMG_0417

Facebooktwittergoogle_plus

mnimosyno

Facebooktwittergoogle_plus

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής  Καλλινίκης, αδελφής της Ι. Μονής  Παναγίας του Μύρου -Λυκούρεσι προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου και τη συμμετοχή Κληρικών και μοναζουσών της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι οποίες πλαισίωσαν το ιερό Αναλόγιο.  
Στο ιερό βήμα παρευρισκόταν συμπροσευχόμενος και ο πολυσέβαστος και πολυαγαπητός μας Πνευματικός Πατέρας, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προεξήρχε του Ιερού Μνημοσύνου.
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη σεπτή παρουσία Του  στον οποίο και οφείλεται η εκ βάθρων ανακαίνιση της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας του Μύρου εν συνεχεία αναφέρθηκε στην παρουσία της μακαριστής μοναχής Καλλινίκης στον αγιασμένο αυτό χώρο και στην εν γένει προσφορά της στη Βοιωτική Εκκλησία. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μακαριστή αδελφή μέσα από την ασθένειά της υπήρξε πρότυπο πίστης, ήθους, υπομονής και καρτερίας για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.
Ευχόμαστε, ο Πλαστουργός μας Άγιος Τριαδικός Θεός, να την αναπαύσει «εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων».
Με το πέρας του ιερού μνημοσύνου προσφέρθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς  Μονής  σε όλους.

Facebooktwittergoogle_plus

40 ΗΜΕΡΟ ΑΔΕΛΦΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ

Facebooktwittergoogle_plus

εορτη γηροκομειου 2

Facebooktwittergoogle_plus

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας την Κυριακή 7 Ιουνίου τέλεσε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό ναό Λεβαδείας και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου (Ζαλούμη) αφού φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την αιφνίδια κοίμησή Του.
Ο εκλιπών ιεράρχης είχε διακονήσει επί εικοσαετία και πλέον την Βοιωτική Εκκλησία από διάφορες θέσεις αφήνοντας άριστα δείγματα γραφής.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος και προεξήρχε και οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ωλένης κ. Αθανάσιος, Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, και Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν στο Ιερό Βήμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.
Του ιερού Μνημοσύνου προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Στο τέλος της επιμνημόσυνης δέησης μίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα που διέκριναν τον μακαριστό Ιεράρχη καθώς και στους πνευματικούς δεσμούς που είχε μαζί του, στην κοινή τους διακονία στην Ιερά Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά και στις ποικίλες δραστηριότητες της Βοιωτικής Εκκλησίας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για τη σεπτή παρουσία Του, τους αγίους Αρχιερείς, τα πνευματικά του τέκνα, τους φίλους και τους συμπατριώτες του μακαριστού Νικοδήμου, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους που κρατούν στην καρδιά τους ακοίμητο το καντήλι της μνήμης και προσευχής για τον Νικόδημο, που τον γνώρισαν, τον αγάπησαν και τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο.
Μετά την Θ. Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε εκδήλωση τιμής και μνήμης στην αίθουσα του Ιδρύματος «Εστία Μητέρας» όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη ζωή και το έργο του από συνεργάτες και πνευματικά του παιδιά και προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή του πατρός Νικοδήμου.
Τέλος, η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας απέδωσε ύμνους. Την εκδήλωση έκλεισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ανέφερε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Ναυπάκτου κυρός Νικόδημος ήταν ένα δώρο του Θεού για την Τοπική Εκκλησία.
Τόσο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όσο και της τιμητικής εκδηλώσεως συγκινητική υπήρξε η παρουσία πλειάδος κληρικών και πιστών από όλη τη Μητρόπολη μας, από την γενέτειρά του, το Πλωμάρι της Λέσβου αλλά και από άλλες περιοχές που τον γνώριζαν και είχαν συνδεθεί μαζί του.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στις ως άνω εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Μπακομήτρος και κ. Σανιδάς, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι της πόλεως Λιβαδειάς και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, ἐκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής της 114 Π.Μ. Τανάγρας, ο Διοικητής του Κ.Ε.Π.Β. Θηβών, ο Διοικητής της ΜΥΓΑΠ, ο Διοικητής της 303 ΠΕΒ-1η ΔΠΤΥ και εκπρόσωπος της Αεροπορικής Βάσης Καυσίμων Αντικύρας της Π.Α. .
.   small20150607-IMG_0159 small20150607-IMG_0167 small20150607-IMG_0044 small20150607-IMG_0073

nikodimos05 nikodimos06 nikodimos07 nikodimos08 nikodimos09 nikodimos10

 

Δελτίο_Τύπου

nikodimos

Facebooktwittergoogle_plus

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΡ. ΘΕΟΚΛΗΤΗΣ

Facebooktwittergoogle_plus

Εκδήλωση μνήμης για το μακαριστό Μητροπολίτη Ναυπάκτου κυρό Νικόδημο στη Ναύπακτο

small_IMG_4518 small_IMG_4416 small_IMG_4421 small_IMG_4427 small_IMG_4429 small_IMG_4457 small_IMG_4477 small_IMG_4484 small_IMG_4498 small_IMG_4515

Facebooktwittergoogle_plus

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων, του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ ΦαναριοΦερσάλων κ. Τιμοθέου και του ΣΕβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του σωματείου “Αγία Ταβιθά” στην Αράχωβα επί τη συμπληρώσει 8 ετών από την κοίμηση του Μητροπολίτου κυρού Κωνσταντίνου. Στο λόγο του ο Σεβ. Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στο αποστολικό και ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, κλείνοντας με τη φυσιογνωμία του προκατόχου του κυρού Κωνσταντίνου. Έπειτα τελέστηκε τρισάγιο στο τάφο του και ακολούθησε εκδήλωση με παρουσίαση τιμητικού αφιερώματος στη μνήμη του.

smallIMG_1797 smallIMG_1801 smallIMG_1803 smallIMG_1806 smallIMG_1809 smallIMG_1772 smallIMG_1776 smallIMG_1778 smallIMG_1791 smallIMG_1792

 

Facebooktwittergoogle_plus