Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610-52655, 6987949246

εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
17 visitors online now
10 guests, 7 bots, 0 members
Αρχείο

smallkoinoniko frnn

Η Τοπική μας Εκκλησία και ο Επίσκοπός Της, κατανοώντας τις ποικίλες δυσκολίες που βιώνει η ελληνική οικογένεια λόγω της παρατεταμένης οικονομικής  κρίσεως προέβη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 στη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις κωμοπόλεις Δαυλείας, Αγίου Γεωργίου, Λεύκτρων και στις πόλεις της Θήβας και της Λιβαδειάς στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Προώθησης της Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας.

       Το εν λόγω Πρόγραμμα παρακολούθησαν εκατό (100) μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και από τις δύο επαρχίες της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, οι οποίοι ωφελήθηκαν τα μέγιστα.

       Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ και οι συντελεστές του ως άνω Προγράμματος δράττονται της ευκαιρίας να εκφράσουν τις  ολόθερμες ευχαριστίες τους προς όλους όσοι (Διδάσκοντες, Εφημέριοι και Μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων) συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Facebooktwitter

Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου στην Ι.Μ Αναλήψεως Σκούρτων.

small_IMG_4166

Επίσκεψη του Ηγουμένου της Ι.Μ Γρηγορίου Αγ. ‘Ορους Αρχιμ. Χριστοφόρου στην Ι.Μ Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων (Μαζαράκι).

small_IMG_4177

Facebooktwitter

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας εδώ και τρία χρόνια συμμετέχει σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δέχεται εθελοντές σε ετήσια βάση οι οποίοι προσφέρουν στο Κέντρο τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες.

Μέσα από την προσφορά αυτή μαθαίνουν, βελτιώνονται, αποδέχονται την διαφορετικότητα και αποκτούν ανεκτίμητες εμπειρίες.

Το πρόγραμμα διαρκεί δέκα μήνες και οι εθελοντές καλούνται να το αξιολογήσουν. Επίσης το πρόγραμμα αξιολογείται και από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ( Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης).

Το Κέντρο «Ειδική Παιδεία» για το πρόγραμμα που διήρκησε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 3 Ιουνίου 2014, επιλέχτηκε σαν το καλύτερο μεταξύ των προγραμμάτων  που εκπονήθηκαν στην Ελλάδα στον τομέα της νεολαίας του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση». Έτσι εκπροσωπήθηκε στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων(EUROPEAN YOUTH WEEK, 5 έως 7 Μαΐου) από την διευθύντρια του Κέντρου κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη και από μία από τις εθελόντριες εκείνης της περιόδου την κα  Magda Rutkowska – Łukasiewicz και παρέλαβε το βραβείο από την κα Joanna Nyman, President of the European Youth Forum.

Στην διάρκεια του τριημέρου η κα Ζάνταλη και η κα Rutkowska  συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου και προώθησαν ενημερωτικά φυλλάδια για το Κέντρο «Ειδική Παιδεία».

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση με τα stands όπου εκτίθεντο οι φωτογραφίες από κάθε ένα από τα 35 ευρωπαϊκά προγράμματα που βραβεύτηκαν. Το βραβείο αυτό αποτελεί για το Κέντρο μας μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση του έργου που επιτελείται σε αυτό και έδωσε σε όλους μας και ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

smallDSC08026smallImageProxy

 

smallDSC07932 smallDSC07949

Facebooktwitter

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβν καί Λεβαδείας κ. Γεώργιος λόγ τς παρατεινόμενης οἰκονομικῆς κρίσεως δέν θά ποστείλει γραπτς τίς εχές του π’ εκαιρί τῆς ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων.

Εχεται, μως, μέσ τῆς ἱστοσελίδος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μετά βαθυτάτου σεβασμο καί τς ν Κυρί γάπης πρός παντας τούς Σεβασμιωτάτους ρχιερες τόσον τς λλαδικς κκλησίας σον καί τν νά τόν κόσμον ρθοδόξων ἁγίων κκλησιν, πρός τούς ρχοντας καί τούς κπροσώπους τν Φορέων τς Μητροπολιτικς μας Περιφερείας, λλά καί πρός λους τούς δελφούς κληρικούς καί λαϊκούς, τούς νά τόν κόσμο ἀδελφούς Βοιωτούς καί τούς ἀδελφούς κ τς παρχίας Αλίδος ὁ τεχθείς Βασιλεύς τῆς Δόξης νά χαρίζῃ σέ ὅλους δύναμη, ὑγιεία, μακροημέρευση καί κάθε ἀγαθό.

        «Ἔτη πολλά» εὐλογημένα, ἐλπιδοφόρο καί εἰρηνικό τό νέον ἔτος 2015 καί τοῦ χρόνου καλύτερα.

Facebooktwitter

Microsoft Word - ΑΦΙΣΣΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ

Facebooktwitter

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων .

Αντί κειμένου ένα πολύ συγκινητικό video.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

 Facebooktwitter

Η Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδειάς σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς, πραγματοποιεί παράλληλα με τη συγκέντρωση τροφίμων μεγάλη εκστρατεία συλλογής ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων, προκειμένου βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που τα έχουν ανάγκη. 

Η δράση θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.

Read the rest »

Facebooktwitter

Εν Λεβαδεία τη 10η Φεβρουαρίου 2012

Προς

Τους Ιατρούς

πόλεως Λεβαδείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

 .

.

.

Αγαπητοί μου,

   όλοι μας γνωρίζουμε, ζούμε και υφιστάμεθα τις δύσκολες καταστάσεις και τα δυσάρεστα νέα δεδομένα στην Πατρίδα μας και στην πόλη μας. Όλοι βιώνουμε την αγωνία και την ανασφάλεια να μας πλημμυρίζει καθημερινά και αγωνιζόμαστε για να ακουμπήσουμε κάπου.

Read the rest »

Facebooktwitter

Εν Λεβαδεία τη 31η Ιανουαρίου 2012

Προς

Τους Φαρμακοποιούς

πόλεως Λεβαδείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

 .

Αγαπητοί μου,

   όλοι μας γνωρίζουμε, ζούμε και υφιστάμεθα τις δύσκολες καταστάσεις και τα δυσάρεστα νέα δεδομένα στην Πατρίδα μας και στην πόλη μας. Όλοι βιώνουμε την αγωνία και την ανασφάλεια να μας πλημμυρίζει καθημερινά και αγωνιζόμαστε για να ακουμπήσουμε κάπου.

Read the rest »

Facebooktwitter

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2012 και η φετινή εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών στην αίθουσα του…

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

Facebooktwitter

Η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας διαθέτει ένα σημαντικό θησαυρό με αξία τόσο πολιτιστική (θρησκευτική και ιστορική) όσο και τουριστική. Στην περιφέρεια της Μητρόπολης υπάρχουν διάσπαρτα μνημεία κάποια μάλιστα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελληνικής επικράτειας. Αρκετά από αυτά έχουν αναστηλωθεί και αναδειχθεί, κάποια άλλα παραμένουν στην αρχική τους μορφή, χωρίς να έχουν γίνει παρεμβάσεις αναστήλωσης και επισκευής.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

Facebooktwitter

Συνέντευξη παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Σκοπός της συνεντεύξεως ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες της Μητροπόλεως και όχι μόνο, για …

Read the rest »

Facebooktwitter