Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610-52655, 6987949246

εγκόλπιο Ημερολόγιο 2020
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
17 visitors online now
10 guests, 7 bots, 0 members
Αρχείο


Facebooktwitter

 

 

 

 

Facebooktwitter


Facebooktwitter

ΑΦΙΣΑ AMEA

Facebooktwitter

Τη Δευτέρα 21η Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς για να παραστεί στην εορταστική εκδήλωση των παιδιών εν όψει των Χριστουγέννων. Εν συνεχεία μετέβη στο Ειδικό Σχολείο Χαιρωνείας που λειτουργεί για πρώτη χρονιά φέτος μετά από προσπάθειες πολλών ετών. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στους μαθητές και στους διδάσκοντες ευλογημένα Χριστούγεννα, κάθε ευλογία του νηπιάσαντος Κυρίου μας στη ζωή τους και το νέο έτος 2016 να είναι ελπιδοφόρο και ειρηνικό. Τέλος, διένειμε στα παιδιά γλυκίσματα και άλλα Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Την Τρίτη 22α Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ναό Πέτρου και Παύλου Κοντίτου Θηβών για τους μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγίου-Δημοτικού Σχολείου Κοντίτου Θηβών και στη συνέχεια μετέβη στο χώρο του σχολείου όπου παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτική εκδήλωση με θέμα την ιστορία της βασιλόπιτας που είχαν ετοιμάσει οι δασκάλες. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά, στους γονείς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό υγεία, δύναμη και ο Κύριός μας που γεννάται σε μια ταραγμένη εποχή να ειρηνεύσει τις καρδιές όλων μας. Τέλος, διένειμε στα παιδιά Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Στο πλαίσιο των ποιμαντικών του επισκέψεων ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια παρευρέθηκε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών, η οποία είχε ως θέμα τη γέννηση του Θεανθρώπου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους Χρόνια Πολλά και διένειμε δώρα στους μικρούς μαθητές.

Την Τετάρτη 23η Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγ. Πάντων Άσπρων Σπιτιών-Παραλίας Διστόμου για τους Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Λυκείου. 

 smallDSC_0064 smallDSC_0072 smallDSC_0076smallDSC_0078smallDSC_0101  smallDSC_0089 smallDSC_0095 smallDSC_0096

Facebooktwitter

Τη Δευτέρα 21η Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ο Διοικητής του Κ.Ε.Π.Β. Θηβών Ταξίαρχος Λεωνίδας Παππάς με στελέχη του Κ.Ε.Π.Β. Τους καλωσόρισε ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος και η Διευθύντρια του Κέντρου κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη. Εκ μέρους του Κ.Ε.Π.Β. Θηβών προσφέρθηκαν γλυκίσματα. Αντηλλάγησαν ευχές και ο κ. Διοικητής προσκάλεσε τα παιδιά του Κέντρου μας να επισκεφθούν το Κέντρο Πυροβολικού. Τα παιδιά του Κέντρου μας έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα αντευχόμενα Καλές Γιορτές με Αγάπη, Ειρήνη, Υγεία και προσωπική Ευτυχία.

smallIMG_2432 smallIMG_2434 smallIMG_2435 smallIMG_2424 smallIMG_2428 smallIMG_2431

Facebooktwitter

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας εδώ και τρία χρόνια συμμετέχει σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δέχεται εθελοντές σε ετήσια βάση οι οποίοι προσφέρουν στο Κέντρο τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες.

Μέσα από την προσφορά αυτή μαθαίνουν, βελτιώνονται, αποδέχονται την διαφορετικότητα και αποκτούν ανεκτίμητες εμπειρίες.

Το πρόγραμμα διαρκεί δέκα μήνες και οι εθελοντές καλούνται να το αξιολογήσουν. Επίσης το πρόγραμμα αξιολογείται και από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ( Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης).

Το Κέντρο «Ειδική Παιδεία» για το πρόγραμμα που διήρκησε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 3 Ιουνίου 2014, επιλέχτηκε σαν το καλύτερο μεταξύ των προγραμμάτων  που εκπονήθηκαν στην Ελλάδα στον τομέα της νεολαίας του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση». Έτσι εκπροσωπήθηκε στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων(EUROPEAN YOUTH WEEK, 5 έως 7 Μαΐου) από την διευθύντρια του Κέντρου κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη και από μία από τις εθελόντριες εκείνης της περιόδου την κα  Magda Rutkowska – Łukasiewicz και παρέλαβε το βραβείο από την κα Joanna Nyman, President of the European Youth Forum.

Στην διάρκεια του τριημέρου η κα Ζάνταλη και η κα Rutkowska  συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου και προώθησαν ενημερωτικά φυλλάδια για το Κέντρο «Ειδική Παιδεία».

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση με τα stands όπου εκτίθεντο οι φωτογραφίες από κάθε ένα από τα 35 ευρωπαϊκά προγράμματα που βραβεύτηκαν. Το βραβείο αυτό αποτελεί για το Κέντρο μας μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση του έργου που επιτελείται σε αυτό και έδωσε σε όλους μας και ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

smallDSC08026smallImageProxy

 

smallDSC07932 smallDSC07949

Facebooktwitter

prosklisi_amea

Facebooktwitter

Tο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μινσκ της Λευκορωσίας από τις 6 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2014. Στην επίσκεψη συμμετείχαν έντεκα συνολικά άτομα από το Κέντρο, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών, και φιλοξενήθηκαν σε αντίστοιχο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ που ανήκει στην τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων «Νέα Γενιά σε Δράση» με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.

Read the rest »

Facebooktwitter
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
   Τα παιδιά του “ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ & ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΜΕΑ”, της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πάσχα, σας προσκαλούν στην εκδήλωση τους που θα γίνει… Read the rest »
Facebooktwitter

Τα παιδιά του Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδος ΑΜΕΑ, της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του ιερού Δωδεκαημέρου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση τους που θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 4:00 μ.μ. στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων “ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ” στα Τζιμέικα Λιβαδειάς.

 

 

Read the rest »

Facebooktwitter