Πρόγραμμα Μητροπολίτη
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2020
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Ιστορικό

      Καθ’ όλη την διάρκεια του κατανυκτικού Δεκαπενταυγούστου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ περιόδευσε και χοροστάτησε σε παρακλητικούς κανόνες κι εσπερινούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας και συγκεκριμένα στις ενορίες: Προδρόμου Σαράντι, Δομβραίνας, Λειβαδιάς, Δαύλειας, Στειρίου, Καρυάς, Χαιρωνείας, Σωληναρίου, Μαυροματίου, Άσκρης, Τσουκαλάδων και στις Ιερές Μονές Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Σαγματά), Αγίας Παρασκευής Κορωνείας και στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ.

     Στη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σ’ αυτό το Πάσχα του καλοκαιριού υπήρξε αθρόα προσέλευση των πιστών  στους εορτάζοντες  Ενοριακούς  Ναούς και Ιερές Μονές και  τα εορτάζοντα  παρεκκλήσια της Τοπικής μας Εκκλησίας.

   Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Δημητρίου- «Μεγάλης Παναγίας» Θηβών, το οποίο αποτελεί μοναδικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, σύνθεση κλασικής και βυζαντινής τέχνης. Πλήθος Κληρικών και πιστών συνέρρευσε μετά των τοπικών αρχών για να προσκυνήσει και να προσευχηθεί στην θαυματουργή εικόνα της Θεομήτορος, που αποδίδεται στο χρωστήρα του Ευαγγελιστού Λουκά, Ιδρυτού της Βοιωτικής Εκκλησίας.

    Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε στο κήρυγμά του την Παναγιά, την Κεχαριτωμένη  ως «γεννήσασα τον Αίτιο»  της των πάντων χαράς με τη σάρκωση του Λόγου. Και συνεχίζει ανά τους αιώνες να πρεσβεύει και να κομίζει ελπίδα σε ελπίδα σε καιρούς παγκοσμιοποιημένης κρίσης.

       Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο «της Μητρός του Ηγαπημένου» Κλειδίου Θηβών στον περικαλλή Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου προσήλθε και συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή , αναζητώντας καταφυγή και προστασία.

    Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της εορτής στην πνευματική πορεία του ανθρώπου χαρακτηρίζοντάς την ως το Πάσχα του Καλοκαιριού και ευχήθηκε στην οσιωτάτη Καθηγουμένη και στις μοναχές και σε όλους τους πιστούς να έχουν τη σκέπη και τη χάρη της Παναγίας μας.

Facebooktwitter

smallΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΛ. 4-1smallΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΛ. 2-3

Facebooktwitter

smallALEXIOS AFISSA

Facebooktwitter

          Την 11η Ιουνίου η αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του  Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.   Στο ισόγειο χώρο εντός του Νοσοκομείου Λιβαδειάς υπάρχει ναός προς τιμήν του νεοφανούς αυτού Αγίου. Στο ως άνω Παρεκκλήσιο την Παρασκευή 10 Ιουνίου τ.ε. και το Σάββατο 11 Ιουνίου τ.ε. θα λάβουν χώρα λατρευτικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα… 

smallΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ (1)

 

Facebooktwitter

smallIMG_6328

Facebooktwitter

panigyri31 (1)

Facebooktwitter

        Με την χάρη του Θεού εορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα η εορτή του Αποστόλου Ρούφου Α’ Επισκόπου των Θηβών. Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος τέλεσε και την Χειροτονία του Διακόνου π. Γρηγορίου Αθανασίου εις Πρεσβύτερον. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Αποστόλου Ρούφου και απευθυνόμενος στο νέο πρεσβύτερο τον κάλεσε να μη λυγίσει στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει και να θυμάται ότι η διακονία του θα είναι πάντα μία διαρκής θυσία και προσφορά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού.

Facebooktwitter

          Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα όπως αρμόζει στη θρησκευτική και εθνική μας Παλιγγενεσία εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, η εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της εθνικής επετείου της 25ης Μaαρτίου 1821. Την παραμονή της διπλής εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον εσπερινό του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παραλίας Φάρου Αυλίδος και τον επίκαιρο λόγο κήρυξε ο π. Γαβριήλ Σέρβος.

           Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας ( Μητροπολιτικός ). Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας και εν συνεχεία μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου για την επίσημη Δοξολογία. Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να ματαίωσαν τη μαθητική παρέλαση αλλά τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη στους χαλεπούς καιρούς παραμένουν επίκαιρα για τον επαναπροσδιορισμό των θρησκευτικών και εθνικών αξιών της ζωής μας.

          ” Η ευκή του παπά του ευλογημένου και της πατρίδος μου και θρησκείας μου ως την σήμερον δεν με άφησε ο Θεός να ντροπιαστώ ”. Αυτό τόνισε ο Ποιμενάρχης μας ευχόμενος Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα.

Facebooktwitter

ΙΟΥΔΑΣ ΘΑΔΔΑΙΟΣ

.

Όρθρος και Θεία Λειτουργία

για την μνήμη του

Αγίου Αποστόλου

Ιούδα του Θαδδαίου

θα τελεστεί στο παρεκκλήσι

του Αγίου Νικοδήμου του Βουλευτού

στο Θεραπευτήριο του Αγίου Βλασίου

στα Τζιμέικα Λιβαδειάς

Facebooktwitter

™•¡‘

Facebooktwitter

ιεροσ ναος αγίων κωνσταντίνου και ελένης καλοχωρίου παντειχίουΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Καλοχωρίου-Αυλίδος με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί  να προσέλθετε στην Ιερά Πανήγυρη που θα γίνει προς τιμή των Αγίων μας σύμφωνα με το ακόλουθο εορταστικό πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

20 Μαϊου ώρα 19:00 Μέγας  Πανηγυρικός εσπερινός μετ’Αρτοκλασίας και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

21 Μαϊου ώρα 07:00 Όρθρος μετ’ Αρτοκλασίας και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις μας θα είναι τιμή και χαρά για όλους μας.

 Μετά τιμής και ευχών

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΕΡΕΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Facebooktwitter

ΒΟΙΩΤΟΙ ΑΓΙΟΙ 2013

Facebooktwitter

ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΟΣΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα

θα υποδεχθεί η Βοιωτική Γη

αντίγραφο του Περίσεπτου Κειμηλίου

της Ιεράς & Σεβασμίας Μονής του Δοχειαρίου Αγίου Όρους

στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

της πόλεως των Θηβών.

Μυστήρια & Ακολουθίες

θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό

σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα…

.

Read the rest »

Facebooktwitter

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ (1)

.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα

θα εορταστεί η μνήμη

του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

στην πόλη των Θηβών

σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Read the rest »

Facebooktwitter

ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 2

.

Με την εὐκαιρία της εἰσόδου μας στην πιό Πνευματική καί Κατανυκτική Περίοδο της Ἑκκλησιαστικής μας ζωής το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 καὶ ρα 5.30μ.μ θὰ γίνει ἡ ποδοχ τῆς Ἁγίας Κάρας τοῦ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ὁ Ὁποίος ἀνήκει στο Τοπικό Βοιωτικό Ἁγιολόγιο.

Θὰ ἀκολουθήσει Μεγάλος Ἑσπερινός και τὸ πρωΐ τῆς Κυριακῆς θὰ τελεσθῆ Θ.Λειτουργία. Στὶς 5.00 μ.μ τῆς ἰδίας ἡμέρας θὰ ψαλλεῖ ἡ Παράκλησις και στις 7.00μ.μ ὁ Κατανυκτικὸς Ἑσπερινὸς μὲ θεῖο Κήρυγμα ἀπὸ τὸν Παν. Ἀρχιμ. π.Νεκτάριο Καλύβα Ἱεροκήρυκα τῆς Ι.Μητροπόλεως Φωκίδος.

       ΟΣΙΟΣ ΔΕΡΑΦΕΙΜ 3Ἡ ἀναχώρηση τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου θὰ γίνει τὴν Δευτέρα 1 Απριλίου μετά την Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία και τον Ἁγιασμό (ὥρα αναχώρησεως 11.00 π.μ).


Σας προσκαλοῦμε μὲ ἀγάπη.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Facebooktwitter