Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610-52655, 6987949246

εγκόλπιο Ημερολόγιο 2020
Νέα των Ενοριών
 • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
18 visitors online now
6 guests, 12 bots, 0 members
Αρχείο

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 η κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών Γυμνασίου-Λυκείου στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως στον Παρνασσό. Όπως πάντα η πρώτη ημέρα κάθε κατασκηνωτικής περιόδου ξεκινάει με Αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, έξω από το παρεκκλήσιο της Κατασκήνωσης που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Ανδριανό και Ναταλία. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα 130 αγόρια που θα μείνουν στην Κατασκήνωση μέχρι την 3η Αυγούστου, καθώς και στα στελέχη καλή διαμονή.


Facebooktwitter

Κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας.

Πριν 49 χρόνια βλάστησε και άνθισε ένας φυσικός και πνευματικός παράδεισος στην καρδιά του Παρνασσού, και ευχή όλων ολάνθιστος να μείνει μέχρι να ΄ρθει εκείνος ο αληθινός, αιώνιος παράδεισος.

Τούτος ο παράδεισος της Κατασκήνωσης δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται ψηλά, τόσο ψηλά που να αντικρίζει ολάκερη τη Βοιωτία, αφού στα σπλάχνα της κάθε χρόνο φιλοξενεί τα παιδιά της, που πενήντα χρόνια πέρασαν, περνούν και θα περάσουν στη φιλόξενη αγκαλιά της. Όποιος έχει περάσει από κει με νοσταλγία αναπολεί τα χρόνια που έζησε σε αυτή, όποιος δεν έχει περάσει, τη χάρη της ζηλεύει, μα κι όποιος θα την επισκεφθεί με προσμονή καρτερεί στο έδαφός της να σταθεί.

Πόσοι δεν πέρασαν από την Κατασκήνωση του Παρνασσού! από ολάκερη τη Βοιωτία, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από τη Σερβία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία κ.α., κι όλοι με αγάπη και θύμησες νοσταλγικές τη φέρνουν στο μυαλό και στην καρδιά τους, καθώς κομμάτι ανεξίτηλο έγινε της ζωής τους.

49η χρονιά φέτος κι η Κατασκήνωση πάλι εκεί με τις πύλες της ορθάνοιχτες υποδέχεται τους κατασκηνωτές. Την 1η του Ιούλη υποδέχτηκε πάνω από 130 μικρές δεσποινιδούλες, που καθώς τελείωσαν τα μαθήματά τους στο Δημοτικό, θέλησαν να περάσουν λίγες μέρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού και ξεκούρασης στον δροσερό αέρα του Παρνασσού, αλλά και μέρες γεμάτες πνευματικά βιώματα με τα νάματα της πίστης και των παραδόσεων της πατρίδας μας, συνοδευόμενες από τις ομαδάρχισσες και την αρχηγό τους.

Η πρώτη τους μέρα στην Κατασκήνωση ξεκίνησε με Αγιασμό, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά καλή διαμονή, λέγοντάς τους πως τις ημέρες που θα ζήσουν στην κατασκήνωση θα τις θυμούνται  όταν μεγαλώσουν, καθώς θα αναπτύξουν δεσμούς φιλίας και οι εμπειρίες και τα βιώματα από την κατασκήνωση θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους.

 

Παρνασσός 2019

 

 

 

 

Facebooktwitter

Ἀριθμ. Πρωτ. 400
Λεβάδεια, Μάιος 2019
Πρός
τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς
τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Ἀδελφοί μου,
Χριστός Ἀνέστη!

Μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ θά λειτουργήσουν γιά ἀκόμη μία χρονιά οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας πού εὐρίσκονται στήν Ἱερά Μονή Ἱερουσαλήμ Δαυλείας καί ὅπως ὅλοι γνωρίζετε κάθε καλοκαίρι φιλοξενοῦν ἑκατοντάδες παιδιά ὅλων τῶν ἡλικιῶν τῶν τριῶν ἐπαρχιῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.

Μέσα στίς πολλές ἀρνητικές προϋποθέσεις τῆς ζωῆς μας, οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Βοιωτικῆς Ἐκκλησίας δίνουν τήν δυνατότητα στά παιδιά μας νά λάβουν τά πνευματικά ἐφόδια καί βιώματα ἀπό τήν Ἀλήθεια τοῦ Θεοῦ, νά γνωριστοῦν καί νά ἀναπτύξουν σ’ αὐτήν τήν κρίσιμη ἡλικία δεσμούς φιλίας μεταξύ τους, νά εἰσαχθοῦν στό μεγάλο κεφάλαιο τῆς κοινωνικοποίησης καί νά γευτοῦν τίς χαρές καί τή γνήσια ψυχαγωγία πού ἀπορρέουν ἀπό τήν κοινή ζωή.

Σᾶς προτρέπω μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐνάρξεως τῶν Κατασκηνωτικῶν περιόδων τόν προσεχῆ Ἰούλιο νά κάνετε γνωστό στά παιδιά ἤ στά ἐγγόνια σας τήν ὕπαρξη τῶν Κατασκηνώσεων μας, ὥστε νά δηλώσουν ἐγκαίρως συμμετοχή. Ὡς ἡμέρα ἔναρξης τῶν ἐγγραφῶν ὁρίζεται ἡ Δευτέρα 13η Μαΐου καί ὡς ἡμέρα λήξης ὁρίζεται ἡ Παρασκευή 24η Μαΐου 2019.

Μετ’ εὐχῶν καί ἀγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Στή συνέχεια θά βρεῖτε πληροφορίες γιά τήν ἔναρξη καί λήξη τῶν ἐγγραφῶν, τίς κατασκηνωτικές περιόδους πού θά λειτουργήσουν, τήν οἰκονομική συμμετοχή κ.α

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 • Έναρξη εγγραφών: Δευτέρα 13 Μαΐου 2019
 • Λήξη εγγραφών: Παρασκευή 24 Μαΐου 2019*.
 • Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία Θηβών και Λεβαδείας στις παρακάτω διευθύνσεις:
Γραφείο Ιεράς Μητροπόλεως στή Λιβαδειά Πλατεία Αθ. Διάκου
Πλησίον Μητρ. Ναού Λεβαδείας π. Γεώργιος Κούφαλης
22610 28330 8:00 – 13:00
Γραφείο Ι. Μητροπόλεως στή Θήβα Μνασιλάου 1
Πλησίον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου & Ρούφου
Θηβών
π. Εφραίμ Χριστοφοράκης
22620 29692 8:00 – 13:00

* Μετά την ημερομηνία λήξης των εγγραφών και εφόσον υπάρχουν θέσεις, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές.

Η εγγραφή θα γίνεται δεκτή εφόσον:
α) Έχει γίνει σε ένα από τα γραφεία συλλογής των δηλώσεων,
β) Έχει τακτοποιηθεί η οικονομική συμμετοχή που έχει οριστεί για την κάθε περίοδο,
γ) Κρατήσεις θέσεων δια τηλεφώνου δεν θα γίνονται και
δ) Δήλωση που θα έχει ελλιπή στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτή

Οι θέσεις δεν θα υπερβαίνουν τις εκατό (100) για την κάθε περίοδο και ως εκ τούτου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Θα προηγηθούν τα παιδιά των τριών επαρχιών της Μητροπόλεώς μας.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ

Α. Περίοδος: από 1 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου 2019
Κορίτσια Δημοτικού (γεν. 2008-2010)
Β. Περίοδος: από 10 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου 2019
Αγόρια Δημοτικού
Γ. Περίοδος: από 22 Ιουλίου έως 03 Αυγούστου 2019
Αγόρια Γυμνασίου – Λυκείου
Δ. Περίοδος: από 03 Αυγούστου έως 16 Αυγούστου 2019
Κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου
Ε. Περίοδος: από 23 Αυγούστου έως 25 Αυγούστου 2019
Φοιτητές και εργαζόμενοι νέοι της Μητροπόλεώς μας

Δηλώσεις συμμετοχής και δικαιολογητικά θα υπάρχουν στα Γραφεία της Μητροπόλεως και μπορείτε επίσης να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως (www.imtl.gr) την ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 2019 (797 downloads) .

 

Αναχώρηση λεωφορείων για την Κατασκήνωση:

Για την μεταφορά των παιδιών που θα πάνε στην Κατασκήνωση θα υπάρχουν λεωφορεία.

Τα λεωφορεία θα αναχωρούν την καθορισμένη ημέρα έναρξης κάθε κατασκηνωτικής περιόδου ως εξής:

6:45 π.μ.: Από Σχηματάρι, από την αφετηρία του ΚΤΕΛ.

7:15 π.μ.: Από Θήβα, από το παλιό Super Market Βασιλόπουλος (στο Πυρί).

7:45 π.μ.: Από Αλίαρτο μπροστά από το Ψηφιακό Μουσείο.

8:15 π.μ.: Από Λιβαδειά στα Ηλεκτρικά Παπαχαραλάμπους.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατασκήνωση εδώ

 

Facebooktwitter

Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μετέβη στην κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, όπου φιλοξενήθηκαν για 8 ημέρες 50 κορίτσια Δημοτικού από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος. Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τα παιδιά καθώς και τους υπευθύνους από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος που συνόδευαν τα παιδιά, και οι οποίοι εξέφρασαν λόγους ευχαριστίας προς τον Σεβασμιώτατο για την φιλοξενία των παιδιών στην κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας.

Επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης 23 Αυγούστου 2018 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων στην Παλιομηλιά Ελικώνα, όπου φιλοξενήθηκαν επίσης παιδιά, αγόρια Δημοτικού, από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και τα βιώματα και μηνύματα που πήραν από την κατασκήνωση να τα στηρίζουν στη ζωή τους. Επίσης, τόνισε ότι τόσο τον ίδιο όσο και την Μητρόπολή μας τους συνδέουν αδελφικοί δεσμοί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ο οποίος διηκόνησε επί πολλά έτη στη Μητρόπολή μας, και ανέφερε ότι προθύμως και φιλαδέλφως ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου να παραχωρήσουμε την κατασκήνωση στον Παρνασσό για την φιλοξενία των παιδιών από την Αργολίδα, όπως και ο Δήμος Λεβαδέων την κατασκήνωση στην Παλιομηλιά, διότι δεν ήταν έτοιμες οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.


Facebooktwitter


Facebooktwitter

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου ε.έ. τελείωσε η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Δημοτικού στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως στον Παρνασσό, και ξεκίνησε η τρίτη περίοδος των αγοριών Γυμνασίου–Λυκείου.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου επισκέφθηκε τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιος, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό για την τρίτη κατασκηνωτική περίοδο. Ο Σεβασμιώτατος έμεινε στην κατασκήνωση την Παρασκευή και το Σάββατο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά πολλά από τα οποία γνωρίζει από προηγούμενες κατασκηνωτικές χρονιές, από τα σχολεία τα οποία επισκέπτεται, άλλα γνωρίζει τις οικογένειές τους, ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και νέα παιδιά που φέτος πήγαν για πρώτη φορά στην κατασκήνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή μίλησαν στα παιδιά δύο Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους κινδύνους του διαδικτύου, ενώ το Σάββατο τους μίλησε ο Συνταγματάρχης κ. Ευάγγελος Κακοσαίος, παραολυμπιονίκης στην Σκοποβολή, για τα προβλήματα των ανθρώπων αλλά και των αθλητών με Ειδικές Ανάγκες. Τα παιδιά με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον παρακολούθησαν τους ομιλητές και τους έκαναν ερωτήσεις.


Facebooktwitter

Το βράδυ της Κυριακής 1 Ιουλίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τα παιδιά της Α΄ κατασκηνωτικής περιόδου που βρίσκονται στην κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας στον Παρνασσό. Μέσα σε μια ωραία ατμόσφαιρα κάτω από την σκέπη της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ και μέσα στα έλατα, σε έναν χώρο που συντηρείται συνεχώς και ανακαινίζεται, ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν στα παιδιά μας, ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε κοντά στα μικρά κατασκηνοτόπουλα, τα οποία καμάρωσε.

Εκεί συναντήθηκε με γονείς των παιδιών, τους οποίους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τους να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας, για να ζήσουν λίγες μέρες ξεγνοιασιάς, να ξεκουραστούν, να γνωρίσουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας, αλλά και βιώματα που απορρέουν από την πίστη και την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, που θα τα βοηθήσουν να εισαχθούν στο μεγάλο κεφάλαιο της κοινωνικοποίησης.

Επίσης, ευχαρίστησε όλες τις εθελόντριες που με πολύ αγάπη και προθυμία βοηθάνε στην κουζίνα, αλλά και όλους τους ομαδάρχες και τα στελέχη για το αξιοθαύμαστο έργο που με ιδιαίτερο ζήλο επιτελούν στην κατασκήνωση.

 

Facebooktwitter

Ἀριθμ. Πρωτ. Δ.Υ.
Λεβάδεια, Ἀπρίλιος 2018
Πρός
τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς
τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Ἀδελφοί μου,
Χριστός Ἀνέστη!
Μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ θά λειτουργήσουν γιά ἀκόμη μία χρονιά οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας πού εὐρίσκονται στήν Ἱερά Μονή Ἱερουσαλήμ Δαυλείας καί ὅπως ὅλοι γνωρίζετε κάθε καλοκαίρι φιλοξενοῦν ἑκατοντάδες παιδιά ὅλων τῶν ἡλικιῶν τῶν τριῶν ἐπαρχιῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.

Μέσα στίς πολλές ἀρνητικές προϋποθέσεις τῆς ζωῆς μας, οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Βοιωτικῆς Ἐκκλησίας δίνουν τήν δυνατότητα στά παιδιά μας νά λάβουν τά πνευματικά ἐφόδια καί βιώματα ἀπό τήν Ἀλήθεια τοῦ Θεοῦ, νά γνωριστοῦν καί νά ἀναπτύξουν σ’ αὐτήν τήν κρίσιμη ἡλικία δεσμούς φιλίας μεταξύ τους, νά εἰσαχθοῦν στό μεγάλο κεφάλαιο τῆς κοινωνικοποίησης καί νά γευτοῦν τίς χαρές καί τή γνήσια ψυχαγωγία πού ἀπορρέουν ἀπό τήν κοινή ζωή. Ἐμεῖς ὡς μεγαλύτεροι ἔχουμε τήν ὑποχρέωση νά τούς ἐξασφαλίσουμε τά παραπάνω.

Σᾶς προτρέπω μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐνάρξεως τῶν Κατασκηνωτικῶν περιόδων τόν προσεχῆ Ἰούλιο νά κάνετε γνωστό στά παιδιά ἤ στά ἐγγόνια σας τήν ὕπαρξη τῶν Κατασκηνώσεων μας, ὥστε νά δηλώσουν ἐγκαίρως συμμετοχή.

Μετ’ εὐχῶν καί ἀγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Στή συνέχεια θά βρεῖτε πληροφορίες γιά τήν ἔναρξη καί λήξη τῶν ἐγγραφῶν, τίς κατασκηνωτικές περιόδους πού θά λειτουργήσουν, τήν οἰκονομική συμμετοχή κ.α

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 • Ἔναρξη ἐγγραφῶν: Τρίτη 24 Απριλίου 2018
 • Λήξη ἐγγραφῶν: Παρασκευή 4 Μαΐου 2018*.
 • Οἱ ἐγγραφές θά γίνονται στά γραφεῖα Θηβῶν καί Λεβαδείας στίς παρακάτω διευθύνσεις:
Γραφεῖο Ἱερᾶς Μητροπόλεως στή Λιβαδειά Πλατεῖα Ἀθ. Διάκου
Πλησίον Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Λεβαδείας
π. Γεώργιος Κούφαλης
22610 28330 8:00 – 13:00
Γραφεῖο Ἱερᾶς Μητροπόλεως στή Θήβα Μνασιλάου 1
Πλησίον Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου & Ρούφου Θηβῶν
π. Εφραίμ Χριστοφοράκης
22620 29692 8:00 – 13:00

* Μετά την ημερομηνία λήξης των εγγραφών και εφόσον υπάρχουν θέσεις, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές.

Η εγγραφή θα γίνεται δεκτή εφόσον:
α) Έχει γίνει σε ένα από τα γραφεία συλλογής των δηλώσεων,
β) Έχει τακτοποιηθεί η οικονομική συμμετοχή που έχει οριστεί για την κάθε περίοδο,
γ) Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις,
δ) Κρατήσεις θέσεων δια τηλεφώνου δεν θα γίνονται και
ε) Δήλωση που θα έχει ελλιπή στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτή

Οι θέσεις δεν θα υπερβαίνουν τις εκατό (100) για την κάθε περίοδο και ως εκ τούτου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Θα προηγηθούν τα παιδιά των τριών επαρχιών της Μητροπόλεώς μας.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ

Α. Περίοδος: ἀπό 28 Ἰουνίου ἕως 9 Ἰουλίου 2018
Ἀγόρια Δημοτικοῦ
Β. Περίοδος: ἀπό 9 Ἰουλίου ἕως 19 Ἰουλίου 2018
Κορίτσια Δημοτικοῦ (γεν. 2007-2009)
Γ. Περίοδος: ἀπό 19 Ἰουλίου ἕως 30 Ἰουλίου 2018
Ἀγόρια Γυμνασίου- Λυκείου
Δ. Περίοδος: ἀπό 30 Ἰουλίου ἕως 13 Αὐγούστου 2018
Κορίτσια Γυμνασίου- Λυκείου
Ε. Περίοδος: ἀπό 13 Αὐγούστου ἕως 24 Αὐγούστου 2018
Ἀγόρια Δημοτικοῦ
ΣΤ. Περίοδος: ἀπό 24 Αὐγούστου ἕως 26 Αὐγούστου 2018
Φοιτητές καί ἐργαζόμενοι νέοι τῆς Μητροπόλεώς μας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Εφέτος η οικονομική συμμετοχή διαμορφώνεται στα 40 .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
Σε περίπτωση δήλωσης δύο αδελφών τα τροφεία θα είναι 60.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2
Παιδιά ορφανά, και παιδιά που οι γονείς τους είναι μακροχρόνια άνεργοι και εμπερίστατοι, η συμμετοχή θα καλύπτεται από την ενορία ή σε περίπτωση που αδυνατεί η ενορία η συμμετοχή θα καλύπτεται από τον Μητροπολίτη μας.

Δηλώσεις συμμετοχής και δικαιολογητικά θα υπάρχουν στα Γραφεία της Μητροπόλεως και μπορείτε επίσης να τα κατεβάσετε από ΕΔΩ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 2018 (1627 downloads) .

Αναχώρηση λεωφορείων για την Κατασκήνωση:

Για την μεταφορά των παιδιών που θα πάνε στην Κατασκήνωση θα υπάρχουν λεωφορεία.

Τα λεωφορεία θα αναχωρούν την καθορισμένη ημέρα έναρξης κάθε κατασκηνωτικής περιόδου ως εξής:

6:45 π.μ.: Από Σχηματάρι, από την αφετηρία του ΚΤΕΛ.

7:15 π.μ.: Από Θήβα, από το παλιό Super Market Βασιλόπουλος (στο Πυρί).

7:30 π.μ.:  Από Αλίαρτο μπροστά από το Ψηφιακό Μουσείο.

7:45 π.μ.: Από Λιβαδειά στα Ηλεκτρικά Παπαχαραλάμπους.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την κατασκήνωση εδώ

 

Facebooktwitter

Μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ θά λειτουργήσουν γιά ἀκόμη μία χρονιά οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας πού εὐρίσκονται στήν Ἱερά Μονή Ἱερουσαλήμ Δαυλείας καί ὅπως ὅλοι γνωρίζετε κάθε καλοκαίρι φιλοξενοῦν ἑκατοντάδες παιδιά ὅλων τῶν ἡλικιῶν τῶν τριῶν ἐπαρχιῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.

Μέσα στίς πολλές ἀρνητικές προϋποθέσεις τῆς ζωῆς μας, οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Βοιωτικῆς Ἐκκλησίας δίνουν τήν δυνατότητα στά παιδιά μας νά λάβουν τά πνευματικά ἐφόδια καί βιώματα ἀπό τήν Ἀλήθεια τοῦ Θεοῦ, νά γνωριστοῦν καί νά ἀναπτύξουν σ’ αὐτήν τήν κρίσιμη ἡλικία δεσμούς φιλίας μεταξύ τους, νά εἰσαχθοῦν στό μεγάλο κεφάλαιο τῆς κοινωνικοποίησης καί νά γευτοῦν τίς χαρές καί τή γνήσια ψυχαγωγία πού ἀπορρέουν ἀπό τήν κοινή ζωή. Ἐμεῖς ὡς μεγαλύτεροι ἔχουμε τήν ὑποχρέωση νά τούς ἐξασφαλίσουμε τά παραπάνω.

Σᾶς προτρέπουμε μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐνάρξεως τῶν Κατασκηνωτικῶν περιόδων τόν προσεχῆ Ἰούλιο νά κάνετε γνωστό στά παιδιά ἤ στά ἐγγόνια σας τήν ὕπαρξη τῶν Κατασκηνώσεων μας, ὥστε νά δηλώσουν ἐγκαίρως συμμετοχή.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως


Στή συνέχεια θά βρεῖτε πληροφορίες γιά τήν ἔναρξη καί λήξη τῶν ἐγγραφῶν, τίς κατασκηνωτικές περιόδους πού θά λειτουργήσουν, τήν οἰκονομική συμμετοχή κ.α

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 • Ἔναρξη ἐγγραφῶν: Δευτέρα 8 Μαΐου 2017
 • Λήξη ἐγγραφῶν: Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.
 • Οἱ ἐγγραφές θά γίνονται στά γραφεῖα Θηβῶν καί Λεβαδείας στίς παρακάτω διευθύνσεις:
Γραφεῖο Ἱερᾶς Μητροπόλεως στή Λιβαδειά Πλατεῖα Ἀθ. Διάκου
Πλησίον Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Λεβαδείας
Αἰδ/τος Γεώργιος Κούφαλης
22610 28330 8:00 – 13:00
Γραφεῖο Ἱ. Μητροπόλεως στή Θήβα Μνασιλάου 1
Πλησίον Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου & Ρούφου Θηβῶν
κ. Σταῦρος Χριστοφοράκης
22620 29692 8:00 – 13:00

Η εγγραφή θα γίνεται δεκτή εφόσον:
α) Έχει γίνει σε ένα από τα γραφεία συλλογής των δηλώσεων,
β) Έχει τακτοποιηθεί η οικονομική συμμετοχή που έχει οριστεί για την κάθε περίοδο,
γ) Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις,
δ) Κρατήσεις θέσεων δια τηλεφώνου δεν θα γίνονται και
ε) Δήλωση που θα έχει ελλιπή στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτή

Οι θέσεις δεν θα υπερβαίνουν τις εκατό (100) για την κάθε περίοδο και ως εκ τούτου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Θα προηγηθούν τα παιδιά των τριών επαρχιών της Μητροπόλεώς μας.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ

Α. Περίοδος: ἀπό 1 Ἰουλίου ἕως 12 Ἰουλίου 2017
Ἀγόρια Δημοτικοῦ
Β. Περίοδος: ἀπό 12 Ἰουλίου ἕως 22 Ἰουλίου 2017
Κορίτσια Δημοτικοῦ
Γ. Περίοδος: ἀπό 22 Ἰουλίου ἕως 3 Aὐγούστου 2017
Ἀγόρια Γυμνασίου – Λυκείου
Δ. Περίοδος: ἀπό 3 Αὐγούστου ἕως 16 Αὐγούστου 2017
Κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου
Ε. Περίοδος: ἀπό 18 Αὐγούστου ἕως 20 Αὐγούστου 2017
Φοιτητές καί ἐργαζόμενοι νέοι τῆς Μητροπόλεώς μας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Εφέτος η οικονομική συμμετοχή διαμορφώνεται στα 40.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
Σε περίπτωση δήλωσης δύο αδελφών τα τροφεία θα είναι 60.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2
Παιδιά ορφανά, και παιδιά που οι γονείς τους είναι μακροχρόνια άνεργοι και εμπερίστατοι, η συμμετοχή θα καλύπτεται από την ενορία ή σε περίπτωση που αδυνατεί η ενορία η συμμετοχή θα καλύπτεται από τον Μητροπολίτη μας.
Δηλώσεις συμμετοχής και δικαιολογητικά θα υπάρχουν στα Γραφεία της Μητροπόλεως και μπορείτε επίσης να τα κατεβάσετε από ΕΔΩ:
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 2017 (889 downloads) .

Για περισσότερες πληροφορίες για την κατασκήνωση εδώ

Facebooktwitter

      Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας κάθε χρόνο σε μια εκπάγλου ομορφιάς βουνοπλαγιά του Παρνασσού έχει θεμελιώσει σύγχρονες κατασκηνώσεις που φιλοξενούν την περίοδο των θερινών διακοπών των σχολείων παιδιά και εφήβους.

     Οι Κατασκηνώσεις της Βοιωτικής Εκκλησίας σκοπό έχουν μέσα σε περιβάλλον αειφόρου παραδεισένιας δημιουργίας να μεταδώσει τη δρόσο του πνεύματος στους νέους και τις νέες χάρη στα διακεκριμένα για το ήθος και την επιστημονική/παιδαγωγική τους κατάρτιση στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως. Με την διακριτική πνευματική εποπτεία, αγάπη και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και των συνεργατών του φανερώνεται η αποστολή της Εκκλησίας στον αγώνα και στις πνευματικές ανάγκες των νέων.

     Οι νέοι και οι νέες στην κατασκήνωση μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να συμβιώνουν αρμονικά και χαρμόσυνα αξιοποιώντας τη δημιουργική φαντασία και τις δυνατότητές τους ομαδικά και αγαπητικά. Μέσα στην ομορφιά του ελατοδάσους σε υψόμετρο 960 μ., συνειδητοποιούν το νόημα της πίστης μετέχοντας σ’ ένα κοινό ήθος που κομίζει η ζωή της Εκκλησίας και της παράδοσής μας, βιώνουν τις παραμέτρους της κοινής ζωής και δράσης, τις χαρές των ομαδικών παιχνιδιών, την ανάπτυξη της φιλίας και επικοινωνίας αφού επιχειρείται η είσοδος στο μεγάλο και αναγκαίο κεφάλαιο της κοινωνικοποίησης.

   Οι νέοι αντλούν δύναμη και σοφία από τα διάφορα δρώμενα ώστε να αποκτούν εγρήγορση στην αντιμετώπιση προβλημάτων της σύγχρονης Βαβελικής σύγχυσης.

    Σ’ αυτό συμβάλλει και η γειτνίαση των Κατασκηνώσεων με τη σεβάσμια Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ που εκπέμπει μήνυμα κοινότητας ζωής από τις ενάρετες μοναχές.  

    Το τελευταίο τριήμερο των κατασκηνωτικών περιόδων είναι αφιερωμένο σε εργαζομένους νέους και φοιτητές με εισηγήσεις και διαλόγους σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού από επίλεκτη στελέχη της Εκκλησίας μας και των ανθρωπιστικών επιστημών, προκειμένου να επικαιροποιηθεί στην εποχή μας το αναγωγικό υπαρκτικό νόημα της σχέσης του Θεού με τον άνθρωπο και του ανθρώπου με το συνάνθρωπο.

    


Facebooktwitter

Ἄνοιξαν μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ γιά μία ἀκόμη χρονιά οἱ πύλες τῶν Νεανικῶν Ἐκκλησιαστικῶν Κατασκηνώσεων τῆς κατά Βοιωτίαν Ἐκκλησίας πού εὐρίσκονται κάτω ἀπό τή σκέπη τῆς Παναγίας μας στήν Ἱερά Μονή Ἱερουσαλήμ Δαυλείας γιά νά ὑποδεχτοῦν τά 110 κορίτσια τοῦ Δημοτικοῦ καί τῆς Α΄ Γυμνασίου καί τῶν τριῶν ἐπαρχιῶν τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας.
Πιό συγκεκριμένα τό μεσημέρι τῆς Τρίτης 5 Ἰουλίου τ.ἔ. ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ἐπισκέφθηκε τίς ἐγκαταστάσεις τῶν Κατασκηνώσεων γιά νά τελέσει τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἁγιασμοῦ μέ ἀφορμή τήν ἔναρξη τῆς Α΄ Κατασκηνωτικῆς Περιόδου πού θά διαρκέσει μέχρι τίς 15 Ἰουλίου.
Ὁ Σεβασμιώτατος μέ τό πέρας τῆς Ἀκολουθίας εὐχήθηκε σέ ὅλους νά ἔχουν μιά εὐλογημένη κατασκηνωτική περίοδο καί ἐπισήμανε στά μικρά κορίτσια ὅτι μέσα στίς πολλές ἀρνητικές προϋποθέσεις τῆς ζωῆς , οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας μέ τά ἄξια στελέχη Της, τούς δίνουν τήν δυνατότητα νά λάβουν πνευματικά ἐφόδια καί βιώματα ἀπό τήν Ἀλήθεια τοῦ Θεοῦ, νά γνωριστοῦν καί νά ἀναπτύξουν σ’ αὐτήν τήν κρίσιμη ἡλικία δεσμούς φιλίας μεταξύ τους, νά εἰσαχθοῦν στό μεγάλο κεφάλαιο τῆς κοινωνικοποίησης καί νά γευτοῦν τίς χαρές καί τή γνήσια ψυχαγωγία πού ἀπορρέουν ἀπό τήν κοινή ζωή.
Τέλος, ἐξέφρασε τίς ὁλόθερμες εὐχαριστίες του πρός τά στέλεχη τῶν Κατασκηνώσεων καί τούς ἐθελοντές, οἱ ὁποίοι μέ μεγάλη προθυμία προσφέρουν τίς ὑπηρεσίες τους καί ἀποδεικνύουν μέ αὐτόν τόν τρόπο τήν ἔμπρακτη ἀγάπη τους πρός τά παιδιά μας.
Στή συνέχεια ὁ Σεβασμιώτατος παρακάθισε στό γεῦμα καί εἶχε τήν δυνατότητα τῆς κατ’ ἰδίαν ἐπικοινωνίας μέ τά στελέχη τῶν Κατασκηνώσεων καί τά μικρά κορίτσια.

Facebooktwitter

Μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ θά λειτουργήσουν καί ἐφέτος οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Μητροπόλεώς μας καί ὅπως ὅλοι γνωρίζετε κάθε καλοκαίρι φιλοξενοῦνται ἑκατοντάδες παιδιά ὅλων τῶν ἡλικιῶν τῆς ἐπαρχίας μας .

Μέσα στίς πολλές ἀρνητικές προϋποθέσεις τῆς ζωῆς μας, οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Μητροπόλεώς μας, δίνουν τήν δυνατότητα στά παιδιά μας νά λάβουν τά πνευματικά ἐφόδια καί βιώματα ἀπό τήν Ἀλήθεια τοῦ Θεοῦ, νά γνωριστοῦν καί νά ἀναπτύξουν σ’ αὐτήν τήν κρίσιμη ἡλικία δεσμούς φιλίας μεταξύ τους, νά εἰσαχθοῦν στό μεγάλο κεφάλαιο τῆς κοινωνικοποίησης καί νά γευτοῦν τίς χαρές καί τή γνήσια ψυχαγωγία πού ἀπορρέουν ἀπό τήν κοινή ζωή.  Εἶναι ὑποχρέωση ὅλων μας νά τούς ἐξασφαλίσουμε τά παραπάνω.

Σᾶς προτρέπουμε νά στηρίξετε τήν προσπάθεια αὐτή τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας πού ἀφορᾶ τά παιδιά μας, τήν ἐλπίδα καί τήν ἀπαντοχή μας.

Ἐκ τῆς Ἰερᾶς Μητροπόλεως

 

Στή συνέχεια θά βρεῖτε πληροφορίες γιά τήν ἔναρξη καί λήξη τῶν ἐγγραφῶν, τίς κατασκηνωτικές  περιόδους πού θά λειτουργήσουν, τήν οἰκονομική συμμετοχή κ.α. .

 • Ἔναρξη ἐγγραφῶν: Δευτέρα 6 Ἰουνίου 2016
 • Λήξη ἐγγραφῶν:    Παρασκευή 17 Ἰουνίου 2016.
 • Οἱ  ἐγγραφές θά γίνονται στά γραφεῖα Θηβῶν καί Λεβαδείας στίς παρακάτω διευθύνσεις:
Γραφεῖο Ἱερᾶς Μητροπόλεως

στή Λιβαδειά

Πλατεῖα Ἀθ. Διάκου

Πλησίον Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ  Λεβαδείας

Αἰδ/τος Γεώργιος Κούφαλης

22610

28330

 8:00-

13:00

Γραφεῖο Ἱερᾶς Μητροπόλεως

στή  Θήβα

Μνασιλάου 1

Πλησίον Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου & Ρούφου Θηβῶν

κ. Σταῦρος  Χριστοφοράκης

22620

29692

8:00-

13:00

 

Κατασκηνωτικές Περίοδοι

 

Α. Περίοδος: ἀπό 5  Ἰουλίου ἕως  15 Ἰουλίου 2016

Κορίτσια Δημοτικοῦ

Β. Περίοδος: ἀπό 15  Ἰουλίου ἕως  26 Ἰουλίου 2016

Ἀγόρια Δημοτικοῦ

Γ. Περίοδος: ἀπό 26 Ἰουλίου ἕως 8 Aὐγούστου 2016

Ἀγόρια Γυμνασίου- Λυκείου

Δ. Περίοδος: ἀπό 8 Αὐγούστου ἕως 20 Αὐγούστου 2016

Κορίτσια Γυμνασίου- Λυκείου

Ε. Περίοδος: ἀπό 26 Αὐγούστου ἕως 28 Αὐγούστου 2016

Φοιτητές καί ἐργαζόμενοι νέοι τῆς Μητροπόλεώς μας

 

Η οικονομική συμμετοχή για την Κατασκήνωση διαμορφώνεται εφέτος ως εξής:

 • Για τα Αγόρια & Κορίτσια Δημοτικού – 40€
 • Για τα Αγόρια & Κορίτσια Γυμνασίου & Λυκείου – 40€
 • Για την Συνάντηση των Φοιτητών – Δωρεάν

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1

Σε περίπτωση δήλωσης δύο αδελφών τα τροφεία θα είναι 30€.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2

Παιδιά ορφανά, οικογενειών που οι γονείς τους είναι πολύ καιρό άνεργοι και εμπερίστατοι, η συμμετοχή θα καλύπτεται από την ενορία ή σε περίπτωση που αδυνατεί η ενορία η συμμετοχή θα καλύπτεται από τον Μητροπολίτη μας.

Δηλώσεις συμμετοχής και δικαιολογητικά θα υπάρχουν στα Γραφεία της Μητροπόλεως και μπορείτε επίσης να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως εδώ

Η  εγγραφή θα γίνεται δεκτή εφόσον:

α) Έχει γίνει σε ένα από τα γραφεία συλλογής των  δηλώσεων,

β) Έχει τακτοποιηθεί η οικονομική συμμετοχή που έχει οριστεί για την κάθε περίοδο,

γ)  Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις,

δ)  Κρατήσεις θέσεων δια τηλεφώνου δεν θα γίνονται και

ε)  Δήλωση που θα έχει ελλιπή στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτή

Για περισσότερες πληροφορίες για την κατασκήνωση εδώ

Τέλος, ανακοινώνουμε ότι οι θέσεις δεν θα υπερβαίνουν τις εκατό (100) για την κάθε περίοδο και ως εκ τούτου θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Θα προηγηθούν τα παιδιά των τριών επαρχιών της Μητροπόλεώς μας.

Facebooktwitter

smallIMG_5497 smallIMG_5487

Facebooktwitter

Με τη χάρη του Θεού και φέτος, παρ’ όλες τις δυσκολίες ξεκίνησαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας στην Ι.Μ Ιερουσαλήμ Δαυλείας με την αμέριστη στήριξη και ενίσχυση του Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου αλλά και πολλών εθελοντών και δωρητών της μητροπολιτικής μας περιφερείας. Την Πέμπτη 2 Ιουλίου ε.έ ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό ευχόμενος καλή αρχή με υγεία και προσοχή στα μικρά μας παιδιά και καλή δύναμη στον αρχηγό και στον πνευματικό συμπαραστάτη της 1ης περιόδου πανασιολ. αρχιμ κ. Θεόδωρο Μίχα καθώς και σε όλους τους συντελεστές που συμβάλλουν στην καλή και εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης.

smallIMG_4996 smallIMG_4934 smallIMG_4937 smallIMG_4949 smallIMG_4952 smallIMG_4966 smallIMG_4969 smallIMG_4985

Facebooktwitter

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος στο 3o Τουρνουά ποδοσφαίρου της Δαύλειας με ακαδημίες εντός και εκτός του Νομού μας.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των νεανικών κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως μας στον Παρνασσό και παρακολούθησαν πλήθος παιδιών και φιλάθλων.

http://pandavliakos.blogspot.gr/2015/06/3o_25.html

smalltournament_01 smalltournament_04

 

smalltournament_02smalltournament_03

Facebooktwitter