Επιστροφή σε 2013 Ιανουάριος

Φιλοξενία Νέων Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ  ΜΕ  ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥΣ

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 τη Μητρόπολή μας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος με 150 νέους και νέες της Μητροπόλεώς του.

Αρχικά επισκέφθηκαν την Ιερά Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά, στην οποία ξεναγήθηκαν από τον άριστο ξεναγό της Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιο, ο οποίος επί 26 συναπτά έτη διετέλεσε ηγούμενος της Μονής. Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από το Βασιλομονάστηρο της Ρούμελης αλλά και από την οικειότητα με την οποία τους υποδέχτηκε ο Ποιμενάρχης μας.

Στη συνέχεια αναχώρησαν για το Ζεμενό της Αράχωβας, όπου γευμάτισαν σε ταβέρνα της περιοχής και συναντήθηκαν με ομάδα νέων της Μητροπόλεώς μας.

Ακολούθως και ενώ οι περισσότεροι νέοι επισκέφθηκαν για έναν περίπατο την Αράχωβα, οι Σεβασμιώτατοι Μεσογαίας & Θηβών με την ομάδα νέων της Μητροπόλεώς μας καθώς και κάποιους από τη Μητρόπολη Μεσογαίας επισκέφθηκαν τη χιονισμένη Μονή Ιερουσαλήμ και το χώρο των κατασκηνώσεων στον Παρνασσό. Ο Σεβ.Μεσογαίας εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τα ωραία μέρη που έχει η Βοιωτία. Στη Μονή Ιερουσαλήμ δόθηκε η ευκαιρία στους νέους της Βοιωτίας να συνομιλήσουν με τον Σεβ. κ. Νικόλαο.   

Εν συνεχεία όλοι κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Ζαγαρά,  όπου τελέστηκε εσπερινός και ακολούθως μετέβησαν στο παρακείμενο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Εκεί τα στελέχη νεότητας της Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας είχαν ετοιμάσει μια μικρή προβολή-παρουσίαση του έργου, που επιτελείται στον τομέα της νεότητας στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια αποσπώντας το ένθερμο χειροκρότημα των φιλοξενουμένων. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση σχετική με τις δραστηριότητες της νεότητας ανάμεσα στους Μητροπολίτες και τους νέους των δυο Μητροπόλεων. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος και οι νέοι των Μεσογείων προσκάλεσαν τον Μητροπολίτη κ.Γεώργιο και τους νέους της Μητροπόλεώς μας να επισκεφθούν την Μητρόπολή τους προς ανταπόδοση της φιλοξενίας τους αλλά και για περαιτέρω επικοινωνία μεταξύ των νέων των δύο Μητροπόλεων.

Να αναφέρουμε ότι οι επισκέπτες μας εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το Συνεδριακό Κέντρο αλλά και τις κατασκηνώσεις μας και εκδήλωσαν την επιθυμία να ξαναεπισκεφθούν τη Μητρόπολή μας. Ο Σεβασμιώτατος κ.Νικόλαος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.Γεώργιο για την φιλοξενία αλλά και για το γεγονός ότι συνόδευσε τους εκδρομείς καθόλην την διάρκεια της ημέρας. Ο  Ποιμενάρχης μας ανταπέδωσε τις ευχαριστίες στον Σεβ. κ. Νικόλαο που μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί των σκέψεων του, ιδιαίτερα στον τομέα της νεότητας.

Αξίζει να τονιστεί ότι τέτοιες συναντήσεις έχουν σκοπό την επικοινωνία των νέων των Μητροπόλεων αλλά και την ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προβληματισμών πάνω σε θέματα που απασχολούν τους νέους σήμερα, αλλά κυρίως τονίζουν την ενότητα της Εκκλησίας. Έτσι λοιπόν με αυτή τη συνάντηση εγκαινιάστηκε η αρχή της επικοινωνίας των νέων μας με τους νέους της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και ελπίζουμε να συνεχιστεί. 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?page_id=9128