Το Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς είναι μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας. Ξεκίνησε την Λειτουργία του ως «Ίδρυμα Καλών Τεχνών τον Σεπτέμβριο του 2007 με τις ευχές του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Συνεχίζει δε την λειτουργία του με την αγάπη και την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου.   Στο Μητροπολιτκό Ωδείο Λιβαδειάς υπάρχει ένα πλήρες οργανωμένο σύστημα, το οποίο απαιτεί για να φτάσει κανείς στο πτυχίο, να έχει διδαχθεί μια σειρά μαθημάτων βασισμένο στις ήδη θεμελιωμένες στην πατρίδα μας και στο εξωτερικό εκπαιδευτικές μεθόδους. Παράλληλα δημιουργήσαμε προγράμματα σπουδών μικρότερης διάρκειας που αγγίζουν όλο τον σύγχρονο προβληματισμό των νέων που ασχολούνται με την μοντέρνα ή την παραδοσιακή – λαϊκή μουσική. Η μουσική στις διάφορες μορφές της αποκτά σε κάθε ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ_ΩΔΕΙΟ_3γεωγραφικό χώρο την δική της προσωπικότητα. Εμείς ιδανική θεωρούμε την σχολή που δρα στον γεωγραφικό της χώρο, έχοντας ταυτόχρονα ανοιγμένες τις κεραίες της για να αφομοιώσει οτιδήποτε θεωρεί καλό από τους άλλους χώρους. Διαφωνούμε κάθετα με τις ελληνικές σχολές που προετοιμάζουν τους σπουδαστές τους για να βρεθούν σε μία σχολή
στο εξωτερικό ή να εφοδιαστούν με κάποιο πτυχίο από το εξωτερικό, αδιαφορώντας για την εγκυρότητα και πιστότητα των ελληνικών πτυχίων. Είναι μία άμεση παραδοχή ότι η σχολή αυτή δε μπορεί ποτέ να φτάσει το πρότυπό της , θα είναι πάντοτε υποδεέστερη και ουραγός της ξένης αντίληψης. Άλλωστε τα πτυχία των ελληνικών σχολών είναι αναγνωρισμένα από το κράτος (ΥΠ.ΠΟ) και λειτουργούν στα πανεπιστήμια του εξωτερικού σε επίπεδο Master.

Οι μουσικοί που συγκροτούν το εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου, μέλη συμφωνικών ορχηστρών είναι σολίστες με ενεργό δράση και σημαντική συμμετοχή στη δισκογραφική παραγωγή, έχουν ταχθεί να μεταδώσουν τη γνώση και την εμπειρία τους σε παιδιά που διψούν να μάθουν μουσική. 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ_ΩΔΕΙΟ_2Εμείς στο Μητροπολιτικό Ωδείο προσπαθούμε να πορευθούμε προς το ιδανικό. Δε προετοιμάζουμε τους σπουδαστές μας για το εξωτερικό αλλά φέρνουμε την υψηλή γνώση εδώ. Δε λέμε : « Εμείς είμαστε μέτριοι, πηγαίνετε στους καλύτερους….» Προσπαθούμε να είμαστε οι καλύτεροι. 
   Για την πιο αποτελεσματική μετάδοση της γνώσης της μουσικής δημιουργήσαμε τα τμήματα ΚΛΑΣΙΚΗΣ , ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ και ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και με γνώση και μεράκι απευθυνόμαστε:
   Στους αρχάριους οποιασδήποτε ηλικίας, που επιθυμούν να γνωρίσουν ένα όργανο σε κάποιο από τα παραπάνω τμήματα.
   Στους νέους γονείς για να προτρέψουν τα παιδιά τους στη μουσική, μακριά από παλιές αντιλήψεις.
   Στους απόφοιτους Ωδείων οι οποίοι αναζητούν μια επιπλέον ανάπτυξη των γνώσεων τους.
   Στους υποψήφιους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Μουσικής
   Στους ερασιτέχνες μουσικούς που αναζητούν την ολοκλήρωση των γνώσεων τους.
   Σε όλα τα παιδιά που ψάχνουν την απόλαυση της μουσικής μέσα από την γνώση και την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτικών μας.
   Το Μητροπολιτικό Ωδείο είναι μια όμορφη μουσική πολιτεία όπου μαθαίνεις, ακούς, ψυχαγωγείσαι.

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 8 – ΛΙΒΑΔΕΙΑ (πρώην ΟΧΕΛ)

Facebooktwitter