Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Νέα των Ενοριών
  • Παρασκευή,02 Ιούνιος 2017 @ 19:30 - 22:00 |
    Εσπερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας
    » read more «
  • Παρασκευή,18 Αύγουστος 2017 (multi-day) |
    8ήμερη εκδρομή τον γύρο της Σικελίας με τον Ιερό Ναό Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας
    » read more «
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
9 visitors online now
3 guests, 6 bots, 0 members
Αρχείο

Την 21η Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την παραμονή της εορτής 20 Μαΐου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών, παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια ακολούθησαν την λιτανεία της Εικόνος των Αγίων.

Το πρωΐ της  21η Μαΐου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Καλοχώρι, με την συμμετοχή των πιστών της περιοχής.


Facebooktwittergoogle_plus

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ

Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus

Την 9η Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου και του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις.

Την Δευτέρα 8 Μαΐου ε.έ. τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Βαθύ Αυλίδος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την παρουσία πολλών πιστών. Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας.

Την 9η Μαΐου πανηγυρίζει και η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών Διονύσου, το Βυζαντινό Καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις. Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 8 Μαΐου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου. Το πρωί της 9ης Μαΐου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Το απόγευμα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου στο Τάχι Θηβών. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου.


Facebooktwittergoogle_plus

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Δαύλεια εκδήλωση για τα 74 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Δαύλειας. Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Δαύλειας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και εν συνεχεία εψάλη δοξολογία. Κατόπιν τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Δημητρίου Καλλιαγκάκη που βρίσκεται στο προαύλειο του Ναού.

Ακολούθησαν ομιλίες από Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Δαύλειας, από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και από τη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Πούλου, καθώς και κατάθεση στεφάνων.

Η Εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τις χορωδίες Διστόμου και Δαυλείας στην κεντρική πλατεία.


Facebooktwittergoogle_plus

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου ε.ε., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με θέμα:«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, στον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης». Η συγκεκριμένη εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Ο οικοδεσπότης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Αγνιάδης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην δραματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσεως. Αδιάψευστοι μάρτυρες, τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε, με αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την μεγάλη μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των πολιτών της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια ο Σεπτός Ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας κ. Γεώργιος, μεταξύ των άλλων, στην σύντομη προσλαλιά του, ανέφερε ότι η κρίση που βιώνει η χώρα μας αυτή την περίοδο είναι δύσκολη και ποικιλότροπη. Δεν είναι μόνον οικονομική κρίση αλλά προπάντων πνευματική, κοινωνική, πολιτισμική και ηθική…. Η Εκκλησία, στην δύσκολη αυτή περίοδο, οφείλει, εκτός από την διακονία της για τις υλικές ανάγκες του ανθρώπου, να αρθρώσει με σθένος λόγο προφητικό και ελπιδοφόρο…. Η Εκκλησία δεν καλείται να πράξει κάτι ευκαιριακά καινοφανές αλλά να αποκαλύψει αδιάκοπα αυτό, που στην ουσία της είναι, η ελπίδα και η προοπτική του κόσμου. Read the rest »

Facebooktwittergoogle_plus

Το θείον βλάστημα της Βοιωτίας και θαυματουργό ασκητή, τον Όσιο Σεραφείμ τον Δομβοΐτη τιμά και εορτάζει η Τοπική μας Εκκλησία την 6η Μαΐου.

Στην Ιερά Μονή του Οσίου Σεραφείμ Δομβούς εορτάστηκε η μνήμη του κτίτορός της με ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο Τυπικό, η οποία ξεκίνησε το εσπέρας της Παρασκευής 5 Μαΐου και τελείωσε το πρωΐ του Σαββάτου 6 Μαΐου. Το εσπέρας της Παρασκευής τελέστηκε Μικρός Εσπερινός και λιτανεία και εν συνεχεία παρετέθη Τράπεζα κατά τη διάρκεια της οποίας αναγιγνώσκεται εκτενώς ο βίος του Οσίου.

Κατόπιν τελέστηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου. Εν συνεχεία τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου, με την συμμετοχή πολλών ιερομονάχων και πολυάριθμων πιστών, που προσήλθαν για να τιμήσουν τον ασκητή της Δομβούς και να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη Τιμία Κάρα Του. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε Ιερά Λιτανεία και τέλος παρετέθη Τράπεζα.

Η μνήμη του Οσίου τιμήθηκε και στο χωριό Διόνυσος, στον περικαλλέστατο Ναό του Οσίου Σεραφείμ, που είναι ένας από τους ωραιότερους ενοριακούς ναούς της επαρχίας μας. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Eσπερινός και λιτάνευση της εικόνας του Οσίου με τη συμμετοχή ιερέων της επαρχίας μας και πλήθους πιστών. Το πρωί του Σαββάτου 6 Μαΐου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, ιερέων της περιοχής και των κατοίκων του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Όσιο Σεραφείμ, ο οποίος ήταν άνθρωπος της προσευχής, της αγάπης, της συγχωρητικότητας και της ειρήνης. Επίσης, αναφέρθηκε στον Άγιο Ιώβ, το πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης, που τιμά η Εκκλησία μας την 6η Μαΐου τονίζοντας την υπομονή του και την πίστη του στο Θεό στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και προέτρεψε όλους στις δύσκολες στιγμές να ενθυμούμεθα την ιώβεια υπομονή και πίστη. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και ο Όσιος Σεραφείμ με τις πρεσβείες του προς τον Κύριο να μας συνοδεύει.


Facebooktwittergoogle_plus

Την 3η Μαΐου η Τοπική μας Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Λουκά και τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Καθολικού της ομώνυμης Βυζαντινής Ιεράς Μονής, που έγιναν την 3ην Μαΐου του 1011 μ.Χ. Το Καθολικό που αποτελεί επίτευγμα και μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής αυτών που γνώρισαν, συναναστράφηκαν, ευεργετήθηκαν, ιάθηκαν και ευλαβούνταν τον ταπεινό ασκητή του Στειρίου, φιλοξενεί αιώνες τώρα το αγιασμένο σκήνωμά Του διαλαλώντας στην Οικουμένη ότι «θαυμαστὸς ὁ Θεὸς ἐν τοῖς ἁγίοις αὐτοῦ».

Το εσπέρας της 2ας Μαΐου ε.έ. τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των πατέρων της Μονής και ιερέων της περιοχής, των αρχόντων και των ευλαβών πιστών, που τιμούν και ευλαβούνται τον Όσιο.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τιμώμενο Όσιο Λουκά, στην ανακομιδή των λειψάνων του καθώς και στα εγκαίνια του περίλαμπρου Ναού του. Ο Όσιος με την αγιασμένη βιοτή του αναδείχθηκε σε προφήτη, μυροβλήτη, σε άνθρωπο της αγάπης και της φιλανθρωπίας.

Το γεγονός της Ανακομιδής του Λειψάνου του Οσίου Λουκά αναδεικνύει ότι όλη η ύπαρξη του ανθρώπου αγιάζεται. Έτσι αγκαλιάζουμε και τιμούμε τα σώματα των αγίων μας διότι η αγιασμένη ψυχή τους έζησε με το σώμα τους, το οποίο αγιάσθηκε. Η ύπαρξη των λειψάνων των αγίων, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, φανερώνουν ότι τα σώματα των αγίων υπήρξαν ναός του Παναγίου Πνεύματος, όπου μαζί με την αγιασμένη ψυχή τους αγωνίσθηκαν το καλό αγώνα της πίστης και της αγάπης προς το  Θεό και τους ανθρώπους. Τα αγιασμένα λείψανα των αγίων αποτελούν απόδειξη της αναστάσεως των σωμάτων στην τελική κρίση.

Επίσης, αναφέρθηκε στα εγκαίνια του περίλαμπρου Ναού του βασιλομονάστηρου που έγιναν πριν 1006 χρόνια. Το γεγονός των εγκαινίων είναι πολύ σημαντικό στην Εκκλησία διότι όπως τονίζει μια ευχή των εγκαινίων το παλαιό γίνεται καινούργιο και έτσι και ο παλαιός άνθρωπος με τα μυστήρια της Εκκλησίας ακολουθώντας τις εντολές του Κυρίου ανακαινίζεται και γίνεται καινούργιος.

Κατόπιν έγινε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Οσίου Λουκά πέριξ της περικαλλέστατης Μονής του.

Το πρωί της 3ης Μαΐου τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Κατά το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή όπου ο Κύριος μας λέγει: «Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς, ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ᾿ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν». Και ανέφερε ότι ο Κύριος μας διδάσκει την ταπείνωση, την διακονία και την αγάπη. Ο νόμος της αγάπης του Θεού είναι που αναδεικνύει τους πραγματικούς του μαθητές, όπως, είναι ο σήμερα τιμώμενος Όσιος Λουκάς, ο οποίος με την κατά Θεόν αγιασμένη ζωή του αναδείχθηκε σε αληθινό και γνήσιο μαθητή του Κυρίου.

Σήμερα που το έλλειμμα ελπίδας κυριαρχεί στη ζωή μας, τόνισε ο κ. Γεώργιος, να στηρίξουμε την ελπίδα και την ζωή μας σε Αυτόν που είπε ότι θα είναι μαζί μας μέχρι την συντέλεια των αιώνων. Και ευχήθηκε οι πρεσβείες του Οσίου Λουκά προς τον Κύριο να συνοδεύουν όλους μας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο της Μονής π. Νήφωνα Δάκο λέγοντας πως το επιγονάτιο που του δίδεται συμβολίζει το λέντιο του Χριστού, που φόρεσε για να πλύνει τα πόδια των μαθητών του, για να θυμίζει την διακονία προς τον συνάνθρωπο.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος, οι ιερείς και οι μοναχοί της Μονής εν πομπή ακολουθούμενοι από τους πιστούς μετέφεραν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Λουκά από το κέντρο του Καθολικού, που είχαν μεταφερθεί λόγω της εορτής, στη λάρνακα που μόνιμα βρίσκονται.


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus

Την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας τιμά η Εκκλησία μας την 2α Μαΐου. Το απόγευμα της 1ης Μαΐου ε.έ. τελέστηκε Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σκούρτων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των ευλαβών πιστών. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου.

Το πρωΐ της Τρίτης 2 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό  Αγίου Αθανασίου Λουκισίων.


Facebooktwittergoogle_plus

Την Δευτέρα 1η Μαΐου ε.έ. εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Κλήμεντος του εν τω όρει Σαγματά ασκήσαντος. Στον Ιερό Ναό του Οσίου Κλήμεντος στην Ιερά Μονή Σαγματά τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμανδρίτου π. Παϊσίου Ναυπλιώτη και των πατέρων της Μονής, καθώς και πλήθους πιστών που τιμούν και ευλαβούνται τον ασκητή του Σαγματίου  όρους.

Κατά το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Όσιο Κλήμεντα και συγκεκριμένα σε ένα περιστατικό που αφορά την συγχωρητικότητα και δείχνει την γεμάτη ανεξικακία καρδιά του μεγάλου ασκητή του Σαγματά. Όταν ο Όσιος Κλήμης μετά από τριάντα χρόνια άσκησης στον Κιθαιρώνα κοντά στον Όσιο Μελέτιο έφυγε για να εγκατασταθεί στο όρος Σαγματά ο ηγούμενος της Μονής Οσίου Μελετίου έστειλε να τον βρούν για να επιστρέψει πίσω, αλλά ο Όσιος Κλήμης αρνήθηκε για να αποφύγει τη δόξα των ανθρώπων. Τότε ο ηγούμενος αφόρισε τον Όσιο Κλήμεντα. Στο τέλος της ζωής του ο ηγούμενος μετανόησε, μη μπορώντας, όμως, λόγω της ασθένειάς του να πάει στον Όσιο Κλήμεντα λίγο πριν ξεψυχήσει φώναξε: “Συγχώρησόν μοι, Ἀββᾶ Κλήμη” και μέσα στο κελί ακούστηκε η φωνή του Οσίου Κλήμεντα: “Ὁ Θεός συγχωρήσει σοι ἀδελφέ, ἐν τῷ νῦν καί ἐν τῷ μέλλοντι”.


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus

Τον 12ο αιώνα η πρόνοια του Θεού οδηγεί στην επτάπυλη των Θηβών πόλη έναν ποιμένα που θα αναδειχθεί σε φύλακα άγγελό της. Ως άλλος Μέγας Βασίλειος ιδρύει νοσοκομείο, γηροκομείο, ξενώνες, σχολή θηλέων, αναγείρει εκκλησίες και ιδρύει μοναστήρια. Γίνεται ο προστάτης των φτωχών, των ορφανών, των ασθενών και των αδυνάτων, μιμούμενος τον συνονόματό του Ιωάννη τον Ελεήμονα Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Αλλάζει τον ρουν του Ισμηνού ποταμού προς την πεδιάδα για την άρδευση του θηβαϊκού κάμπου, χτίζει γεφύρι και υδραγωγείο συντελώντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής που είχε καταστραφεί από τις λεηλασίες των Νορμανδών.

Γι’ αυτό σήμερα, επί τη θεία του μνήμη «Ἀγαλλιᾶται καί χαίρει πανηγυρίζουσα, ἡ τῶν Θηβαίων πόλις».

Τον Άγιο Ιωάννη Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχο πάσης Βοιωτίας τον Νέο Ελεήμονα τιμά σήμερα 29 Απριλίου η Εκκλησία μας.

Το εσπέρας της Παρασκευής  28ης Απριλίου στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλεως των Θηβών Αγίου Ιωάννη Καλοκτένη τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των αρχών και πλήθους πιστών, οι οποίοι ευλαβούνται και τιμούν τον Άγιο.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από την διακονία του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη προς το ποίμνιό του αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχει ο επίσκοπος για την διαποίμανση του ποιμνίου του. Και ανέφερε πως η παράδοση της καλής διαποίμανσης της Βοιωτίας συνεχίζεται από αρχιερείς που αναλώθηκαν στην διακονία του λαού μεταξύ των οποίων ανέφερε τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόδημο Γραικό, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον σημερινό Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους αρχιερείς, τους άρχοντες και το λαό για την παρουσία τους, τονίζοντας την ευγνωμοσύνη της Βοιωτίας προς τον Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη.

Το πρωΐ του Σαββάτου 29 Απριλίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος αφού αναφέρθηκε στο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού, που είναι μήνυμα ελπίδας, χαράς και αγάπης, τόνισε πως μάρτυρες της Αναστάσεως του Κυρίου είναι όλες οι ψυχές των αγίων ανάμεσα στους οποίους και ο Επίσκοπος Θηβών και Έξαρχος πάσης Βοιωτίας Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης. Τόνισε ότι τα χαρίσματα που ο Θεός του έδωσε τα πολλαπλασίασε για  την διακονία του ποιμνίου του και ανέφερε ότι και σήμερα ο κόσμος αναζητεί επισκόπους και άρχοντες για το ήθος, το φρόνημα και την αγάπη για το λαό, που είχε ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης. Ο κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας από τη εποχή των Αποστόλων μέχρι σήμερα και τόνισε ότι το μήνυμα του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη είναι μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και αγάπης του ενός προς τον άλλο. Τέλος, ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, ο οποίος, όπως είπε, είναι πάντοτε ευγενής, προσηνής και με αγαπητική διάθεση προς όλους καθώς και τους Θηβαίους για την ευγένεια και τα φιλάγια αισθήματά τους.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση το Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως των Θηβών, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Θηβαίων, με την παρουσία των αρχόντων και του Θηβαϊκού λαού.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και η φιλανθρωπία και η αγάπη του Αγίου Ιωάννη να γίνει βίωμα και στην εποχή μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δυσκολίες.

Facebooktwittergoogle_plus


Facebooktwittergoogle_plus