Επιστροφή σε Κατασκηνώσεις

Πληροφορίες…

 

Η κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1970. Βρίσκεται σε υψόμετρο 864μ σε μια ελατόφυτη και καταπράσινη πλαγιά του όρους Παρνασσός σε απόσταση περιπάτου από την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ που βρίσκεται 27 χλμ. από τη πρωτεύουσα του νομού, την Λιβαδειά και 150 χλμ από την πρωτεύουσα του κράτους, την Αθήνα.

Με σεβασμό στο τοπίο και στο περιβάλλον, το συγκρότημα ανακατασκευάστηκε πρόσφατα εξ’ ολοκλήρου από πέτρα και ξύλο και έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει περί τα 120 άτομα.

Κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί 800 περίπου παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Φοιτητές σε ξεχωριστές περιόδους για αγόρια, κορίτσια και φοιτητές. 

Επιπλέον φιλοξενούνται παιδιά από ορφανοτροφεία και παιδοκομεία της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Κριμαίας και Ελληνικών παροικιών του εξωτερικού, με σκοπό να εξασφαλίσουμε μια ανάσα χαράς και ελπίδας σ’ αυτά τα παιδιά που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες  στις χώρες τους. Συνολικά έχουν φιλοξενηθεί τα τελευταία χρόνια περίπου 2000 ορφανά παιδιά από τις ανωτέρω χώρες.

Παλαιότερα είχαν φιλοξενηθεί ορφανά παιδιά από τις εμπόλεμες περιοχές της Σερβίας και Βοσνίας –Ερζεγοβίνης.

Επίσης φιλοξενούνται νέοι και νέες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία» υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάςκαθώς και νέοι από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επίσης στην κατασκήνωση φιλοξενούνται τα παιδιά του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α.Μ.Ε.Α «ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμβάλλοντας στην εν γένει ομαλή κοινωνικοποίησή τους και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία τους.

Επίσης φιλοξενούνται παιδικές αθλητικές ομάδες για την διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου και επισκέψεις σχολείων, κατηχητικών και άλλων νεανικών ομάδων απ΄ όλη την Ελλάδα. 

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο Συγκρότημα «ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ» υπάγεται Διοικητικά στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας και διοικείται απ’ αυτήν.

Το σύνολο του προσωπικού επιλέγεται με κριτήριο και γνώμονα την πίστη, την αφοσίωση και τον σεβασμό στη Ορθόδοξη Εκκλησία, τις δοκιμασμένες ικανότητες και γνώσεις στην Κατασκηνωτική ζωή, την έξωθεν καλή μαρτυρία, την ηθική ακεραιότητα, την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και ιδιαιτέρως τη συμμετοχή και προσφορά στο νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Ανώτατο όργανο Διοίκησης, αναφοράς, εκπροσώπησης και λήψης αποφάσεων είναι το Μητροπολιτικό Συμβούλιο και ο εκάστοτε Μητροπολίτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Η επιμέρους λειτουργική ευθύνη του συγκροτήματος ανατίθεται σε πρόσωπο που διακρίνεται για το ορθόδοξο ήθος, τις διοικητικές ικανότητες και διαγνωσμένη κατασκηνωτική εμπειρία.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ

Με διακριτικότητα συντονίζει, καθοδηγεί, ενισχύει, επιβλέπει και ελέγχει το προσωπικό και τα στελέχη όσον αφορά πνευματικά θέματα, χωρίς να αναμειγνύεται σε άλλα θέματα οργάνωσης, διοίκησης ή λειτουργίας. Τον υπεύθυνο Κληρικό βοηθούν στο έργο του ο Αρχηγός και οι Υπαρχηγοί των κατασκηνωτικών περιόδων.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

3 imtl_capm_16Είναι απόφοιτος Ανώτατης ή Ανώτερης σχολής με ευδόκιμη κατασκηνωτική εμπειρία. Συντονίζει και αποφασίζει για όλα τα θέματα οργάνωσης διοίκησης και λειτουργίας της κατασκηνωτικής περιόδου και συνεργάζεται με τον Υπεύθυνο Κληρικό, χωρίς όμως να επεμβαίνει σε πνευματικά θέματα. Φροντίζει για την καλή και εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης, ώστε να μη δημιουργηθούν ελλείψεις.

ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ

Είναι τουλάχιστον απόφοιτος Λυκείου και συνεργάζεται με τον Αρχηγό και εκτελεί τα καθήκοντα που του αναθέτει.

ΟΜΑΔΑΡΧΕΣ

Είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου με κατασκηνωτική εμπειρία. Για κάθε κοιτώνα του συγκροτήματος προβλέπεται ένας ομαδάρχης. Φροντίζει για τις ανάγκες των παιδιών της ομάδας του, συνεργάζεται με τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΙΑΤΡΟΣ

Σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο υπάρχει ένας ιατρός ή πτυχιούχος νοσοκόμος για την ιατρική φροντίδα των κατασκηνωτών και στελεχών. Ο ιατρός συνεργάζεται με τον Αρχηγό και δίδει συμβουλές υγιεινής για θέματα των κατασκηνώσεων.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

4.1 imtl_capm_24Σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο υπάρχει επίσης και ένας Γυμναστής υπεύθυνος για την καθημερινή άσκηση και φυσική κατάσταση των κατασκηνωτών. Ο γυμναστής συνεργάζεται με τον Αρχηγό, καταρτίζει το καθημερινό αθλητικό πρόγραμμα και διοργανώνει αγώνες και λοιπές αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης επιβλέπει μαζί με τους ομαδάρχες και υπαρχηγούς κάθε αθλητική δραστηριότητα σε βουνό και θάλασσα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος κάθε περιόδου, η κατασκήνωση συνεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες που διαθέτουν επιστημονική κατάρτιση, εκπαιδευτικές γνώσεις και ικανότητες και κατασκηνωτική εμπειρία που σε συνεργασία με τον Διαχειριστή, τον Υπεύθυνο Κληρικό και τον Αρχηγό της Κατασκήνωσης, καταρτίζουν και υλοποιούν το εκάστοτε πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟΥ


OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο μαγειρείο στελεχώνεται από έμπειρους μάγειρες – μαγείρισσες και βοηθούς οι οποίοι συνεργάζονται με τον Υπεύθυνο Κληρικό, τον Αρχηγό και τον Ιατρό για την κατάρτιση του διατροφολογίου, το οποίο θα πρέπει να τηρεί τις καθιερωμένες νηστείες της Ορθόδοξης Παράδοσης, να εισαγάγει τους κατασκηνωτές σε μία πιο υγιεινή διατροφική θεώρηση, να είναι ισορροπημένο.

.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

5 imtl_capm_32ΚΟΙΤΩΝΕΣ

Το Κτιριακό Συγκρότημα  της Κατασκήνωσης, είναι ένα γραφικό χωριουδάκι μέσα στα έλατα του Παρνασσού. Οι γραφικοί κοιτώνες, σύγχρονα πετρόκτιστα σπιτάκια, εξασφαλίζουν ευχάριστο περιβάλλον στους κατασκηνωτές, υγιεινή διαμονή και δροσερό περιβάλλον. Όλοι οι κοιτώνες βρίσκονται κοντά σε καλαίσθητους χώρους προσωπικής υγιεινής (λουτρά, αποδυτήρια, κλπ).

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτον χώρο λειτουργεί Ναός αφιερωμένος στους Αγίους Αδριανό,  Ναταλία, Κήρυκο και Ιουλίττα όπου τελούνται με την ευλογία του Μητροπολίτου από τον υπεύθυνο Κληρικό της Κατασκήνωσης οι ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιόδου. Ο Ναός έχει διαμορφωθεί κατάλληλα εσωτερικά για την παρακολούθηση και την κατήχηση των παιδιών στην λατρευτική ζωή της ορθόδοξης πίστης μας.

.

.

ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις μας, περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας γήπεδα για τα αθλήματα του ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ,  χάντμπολ και πινγκ-πονγκ. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧΩΡΟΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Στους υπαίθριους χώρους της κατασκήνωσης, οι μικροί μας φίλοι συγκεντρώνονται καθημερινά για την ώρα της κατήχησης, την παρακολούθηση και συμμετοχή σε εργαστήρια χειροτεχνίας, χορού, ζωγραφικής, αγιογραφίας, τραγουδιού και την παρακολούθηση κατάλληλων παιδικών και ψυχαγωγικών ταινιών.    

..

..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

8 imtl_capm_34Η κατασκήνωση διαθέτει μόνιμο ιατρικό και/ή νοσηλευτικό προσωπικό, ιατρείο και αναρρωτήριο με βασικό ιατρικό και χειρουργικό εξοπλισμό και φάρμακα, εξασφαλίζοντας πρόληψη, αντιμετώπιση και ασφαλή φροντίδα και θεραπεία τυχόν περιστατικών, όλο το 24ωρο. Κατά την διάρκεια κάθε κατασκηνωτικής περιόδου, τους μικρούς κατασκηνωτές επισκέπτονται και εθελοντές γιατροί για δωρεάν εξετάσεις πρώτου βαθμού. Η κατασκήνωση απέχει μισή ώρα από Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Γραμματεία της Κατασκήνωσης απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις καθημερινά από τις 12:30 – 13:30 και από τις 19:30 – 20:30. 

Η τηλεφωνική επικοινωνία των παιδιών με τους γονείς παρέχεται μέσω καρτοτηλεφώνου ανά πάσα στιγμή της ημέρας με χρήση της ειδικής κάρτας του ΟΤΕ. Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν για θέματα ανάγκης με το τηλέφωνο της κατασκήνωσης ανά πάσα στιγμή της ημέρας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Για την καλύτερη συμμετοχή στο πρόγραμμα της Κατασκήνωσης, τα παιδιά μπορούν να έχουν εξασφαλίσει τα παρακάτω:

 • Καινή Διαθήκη
 • 1 αδιάβροχο μπουφάν
 • 1 φούτερ
 • 1 φόρμα
 • 1 Κουβέρτα ή υπνόσακο
 • Σεντόνια
 • Μαξιλάρι
 • 2 πετσέτες προσώπου
 • 2 πετσέτες ποδιών
 • 2 πετσέτες σώματος
 • Σόρτς
 • T-Shirts
 • Ρούχα για την εκκλησία
 • Εσώρουχα
 • Κάλτσες
 • Πυτζάμες
 • Παντόφλες
 • Αθλητικά παπούτσια
 • Σάκο για άπλυτα ρούχα
 • Οδοντόβουρτσα
 • Σφουγγάρι μπάνιου
 • Κτένα
 • Νυχοκόπτη
 • Σαγιονάρες θαλάσσης
 • Αντικουνουπικό
 • Αντηλιακό
 • Καπέλο
 • Γυαλιά ηλίου
 • Παγούρι για νερό
 • Φακό, Μπαταρίες
 • Κάρτα για καρτοτηλέφωνο
 • Επιτραπέζια παιγνίδια
 • Μουσικό όργανο   

Αντικείμενα που δεν πρέπει να φέρουν μαζί τους τα παιδιά: Κινητό τηλέφωνο, Ηλεκτρονικά παιχνίδια (game  boy, Nintendo κ.λ.π.), Μαχαίρι, Μεγάλα χρηματικά ποσά, Οποιοδήποτε αντικείμενο μεγάλης αξίας. 

Σημείωση: Η κατασκήνωση δεν ευθύνεται για τυχόν απώλεια αντικειμένων και κανείς δεν έχει δικαίωμα να ψάξει τα πράγματα άλλων παιδιών σε περίπτωση απώλειας οποιουδήποτε πράγματος. Όποιος από τους γονείς ή κηδεμόνες δεν συμφωνεί με τα αντικείμενα που δεν πρέπει να έχουν τα παιδιά μαζί τους, μπορεί να μην επιτρέψει στο παιδί του να συμμετάσχει στην κατασκήνωση.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΖΩΗ – ΚΑΤΗΧΗΣΗ

9 imtl_capm_18Η Ιερά Μητρόπολη μας πρωτίστως ενδιαφέρεται για την λατρευτική ζωή των ορθοδόξων χριστιανών μελών της και προσκυνητών της. Όλα σχεδόν τα ιδρύματα δεν στερούνται της πνευματικής εποπτείας  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Εντεταλμένοι κληρικοί εργάζονται στον αμπελώνα του Κυρίου μας αόκνως για την πνευματική προκοπή των χριστιανών.

Με ιδιαίτερη ευθύνη συντονίζεται το πνευματικό έργο για τους μικρούς χριστιανούς, τα μικρά και μεγάλα παιδιά. Εντός του χώρου των κατασκηνώσεων τελούνται οι βασικές ακολουθίες του νυχθημέρου, προσαρμοσμένες αναλογικά στο παιδικό πρόγραμμα των παιδιών, πάντα με προσοχή και διάκριση, μιας και η συμμετοχή των παιδιών για μας εντάσσεται στην κατήχηση. Το κατηχητικό και κηρυχτικό έργο της Εκκλησίας είναι από τα σημαντικότερα διακονήματα προς το έργο το οποίο επιτελεί και πρέπει τα παιδιά να λαμβάνουν τα σωτηριολογικά μηνύματα ευχάριστα και ελεύθερα, μέσα από δράσεις κατάλληλες για την ηλικία τους.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

5_OSIOS_LOYKASΑπό τους αποστολικούς χρόνους η Εκκλησία μας τιμά τους αγίους της με ιδιαίτερες τιμές και γεγονότα. Η περιοχή μας έχει την ιδιαίτερη ευλογία να τιμά αγίους τόσο από τα αποστολικά χρόνια όσο και αγίους των ημερών μας.

Κατά την παράδοση ιδρυτής της Εκκλησίας των Θηβών ήταν ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στην ίδια πόλη σώζεται ο τάφος και ναός του Αγίου καθώς και η λάρνακα όπου φυλάσσονταν τα τίμια λείψανα του. Έτσι εδραιώθηκε η χριστιανική πίστη σιγά σιγά και στηρίχτηκε από αγίους όπως ο Απόστολος Ρούφος ο Εκλεκτός, οι Ιεράρχες  Ρηγίνος ο Λεβαδεύς, Ιωάννης ο Καλοκτένης ο Ελεήμων, οι  Όσιοι  Λουκάς ο εν Στειρίω, Κλήμης ο εν Σαγματίω, Μελέτιος ο εν Κιθαιρώνι, Γερμανός ο εν Σαγματίω, Σεραφείμ ο Δομβοΐτης, Νικήτας ο εκ Θηβών και αρκετοί ακόμα όπως γνωρίζουμε από θαύματα τους αλλά που παραμένουν άγνωστοι σε εμάς, αλλά αιώνια εγκατεστημένοι στην μνήμη του Θεού, με τελευταίο των ημερών μας Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη που ασκήτεψε στο Άγιον Όρος και καταγόταν από την περιοχή των Θηβών.

Μεταξύ των αξιόλογων θρησκευτικών κτηριακών συγκροτημάτων βρίσκεται και η περίφημη και ξακουστή Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτου, η οποία συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας  Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Κάποιες χρονιές μας δίνονται ευκαιρίες να επισκεφθούμε, να προσκυνήσουμε και να ανακαλύψουμε τα Βυζαντινά Μνημεία και προσκυνήματα της περιοχής και να ζήσουμε ξεχωριστές δράσεις συμμετέχοντας στην ζωή και την λατρεία.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στις εγκαταστάσεις μας καλλιεργείται και αναπτύσσεται η ευγενής άμιλλα του αθλητισμού. Διοργανωτής και επόπτης των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι ο γυμναστής της κατασκηνωτικής περιόδου πλαισιούμενος από νέους ηλικιακά αθλητές, διαφόρων αθλημάτων, παιδιών που παλαιότερα ξεκίνησαν ως κατασκηνωτές και συνεχίζουν ως στελέχη και πολύτιμοι συνεργάτες μας σήμερα.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ορισμένες ώρες του ημερήσιου προγράμματος αφιερώνονται στην ξενοιασιά, την διασκέδαση και την ψυχαγωγία των παιδιών μέσα από παιχνίδια και δράσεις που βοηθούν την συνεργατικότητα, την εμπιστοσύνη, την φιλία, την αγάπη και άλλες θεμελιώδεις αξίες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ


Στο χώρο λειτουργεί υπαίθριος κινηματογράφος για τους κατασκηνωτές μας. Η επιλογή των παιδικών ταινιών γίνεται από συνεργάτες μας εκπαιδευτικούς και ειδικούς, καθώς εντάσσεται και η παρούσα δράση στα μέσα κατήχησης και γόνιμου προβληματισμού των παιδιών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Η εθελοντική εργασία συνυπήρχε πάντοτε με την ζωή της Εκκλησίας μας ως διακονία Θεού και ανθρώπων και έκφραση Αγάπης. Πιστεύοντας ότι η εθελοντική συμμετοχή των νέων σε κατάλληλα διαμορφωμένα προγράμματα εργασίας τόσο μέσα στον κατασκηνωτικό χώρο όσο και έξω από αυτόν όπως το φυσικό περιβάλλον ή η διακονία σε εκκλησιαστικούς χώρους οικοδομεί χαρακτήρες κατά Θεόν οι οποίοι με την σειρά τους θα δημιουργήσουν  έναν καλύτερο κόσμο από αυτό που ζούμε σήμερα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7:30 Εγερτήριο

8:00 Πρωινή Γυμναστική

8:15  Προσευχή – Αγιογραφικό Ανάγνωσμα

8:45 Έπαρση Σημαίας

9:00 Πρωϊνό

9:30 Τακτοποίηση Σκηνών Επιθεώρηση

10:00 Δραστηριότητες (Διαφορετικές κάθε ημέρα)

12:30 Ελεύθερη Ώρα

14:00 Γεύμα

15:00 Μεσημεριανή Ανάπαυση

17:00 Απογευματινό

17:30 Δραστηριότητες (Διαφορετικές κάθε ημέρα)

20:00 Ελεύθερη Ώρα

20:45 Δείπνο

21:45 Βραδινή Ψυχαγωγία (Διαφορετική κάθε ημέρα)

23:30 Βραδινή Προσευχή – Σιωπητήριο

ΑΙΤΗΣΕΙΣ / ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Αίτηση (Δήλωση Συμμετοχής, Ερωτηματολόγιο Υγείας, Ιατρική Βεβαίωση)

Έντυπα εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 2019 (3919 downloads )

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σιγουρευτείτε ότι το παιδί Σας μπορεί να έρθει στην Κατασκήνωση,

πριν κατεβάσετε και συμπληρώσετε την αίτηση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας
Πλατεία Αθ. Διάκου 32100 Λιβαδειά
Τηλέφωνο: 22610 28330
Φαξ: 22610 28640
email: imthivlev@yahoo.com

Τηλέφωνο Κατασκήνωσης: 22610 52655 (Δεν λειτουργεί προσωρινά για τεχνικούς λόγους), 6975540761

(Χρησιμοποιείται μόνο κατά τις περιόδους λειτουργίας της Κατασκήνωσης.

Παρακαλούμε, καλείτε κατά τις ώρες 12:30-13:30 και 19:30-20:30, εκτός αν υπάρχει ανάγκη.)

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Ευάγγελο Αθανασόπουλο για την παραχώρηση των αεροφωτογραφιών που δημοσιεύονται τόσο στην παρούσα σελίδα όσο και σε όλη την imtl.gr 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?page_id=12198