Επιστροφή σε Διακονία

Συνεδριακό Κέντρο

Κέντρο Επιμορφώσεως και Επικοινωνίας

Σκοποί του Κέντρου Επικοινωνίας & Επιμορφώσεως

Μια βασική ποιμαντική δραστηριότητα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, είναι η συνεχής επικοινωνία της με τις μεγάλες ομάδες της Βοιωτίας και η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των μελών της κάθε ομάδας αφού η εντατικοποίηση του ρυθμού ζωής και οι συνθήκες διαβίωσης, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, αποξενώνουν τον άνθρωπο από το κοινωνικό του περιβάλλον.

Η Ιερά Μητρόπολή μας επιθυμεί να συμβάλει στην άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου των Βοιωτών μέσα από διάφορα συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια, διαλέξεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η συζήτηση, ο προβληματισμός, η με παιδαγωγικό τρόπο αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων, που κατά καιρούς παρουσιάζονται και η επικοινωνία ομάδων ανθρώπων στα τα πλαίσια της επαρχίας μας, του ευρύτερου Ελληνικού χώρου αλλά και χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων δημιουργήθηκε το Κέντρο Επικοινωνίας & Επιμορφώσεως (Συνεδριακό Κέντρο) στην Ευαγγελίστρια, που είναι στο Κέντρο της Βοιωτίας, σε μια κατάφυτη πλαγιά του Ελικώνα, δίπλα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας.

Το Συνεδριακό Κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει δραστηριότητες άλλων φορέων σε χρόνο που δεν χρησιμοποιείται για τα προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Που βρίσκεται το Συνεδριακό Κέντρο

Το Συνεδριακό Κέντρο βρίσκεται στο κέντρο του ορεινού όγκου του βουνού των Μουσών και του Ησιόδου, του Ελικώνα, σε υψόμετρο 650 μέτρων, σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Βοιωτίας, περιβάλλεται από ένα δρυόδασος και λίγο πιο πάνω αρχίζει το δάσος από έλατα. Η γειτνίαση με την Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας συμπληρώνει το φυσικό περιβάλλον με ένα άλλο πνευματικό περιβάλλον, την Ορθόδοξη Παράδοση.

Απέχει 37 χιλιόμετρααπό την Λιβαδειά, 30 χιλιόμετρααπό την Θήβα, 12 χιλιόμετρααπό τον Αλίαρτο και 115 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Οι επισκέπτες μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα συχνά δρομολόγια των λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. ή με τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ο.Σ.Ε. στον Αλίαρτο.

Σε μικρές αποστάσεις από το Κέντρο μας βρίσκονται τόποι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως η Επτάπυλη Θήβα, ο Ορχομενός του Μινύα, η Χαιρώνεια του Πλουτάρχου, η Κοιλάδα των Μουσών, οι Πλαταιές, η Λιβαδειά με το Καταλανικό κάστρο της και τις πηγές της Έρκυνας, η Μονή του Οσίου Λουκά με τα ψηφιδωτά της στο Στείρι, η Παναγία η Σκριπού στον Ορχομενό, η Μονή Σαγματά, οι Δελφοί και τόσα άλλα αξιόλογα μνημεία.

Την Άνοιξη του 2011 εγκαινιάστηκε ο Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος της Χριστιανικής Βοιωτίας στο κέντρο της πόλης του Αλιάρτου παρουσιάζοντας ψηφιακά Χριστιανικά Μνημεία και Κειμήλια της Βοιωτικής Γης.

Το Συνεδριακό Κέντρο διαθέτει: Αίθουσα Συνεδρίων (170 θέσεων), Εστιατόριο (180 θέσεων) και δίκλινα & τετράκλινα δωμάτια (70 φιλοξενουμένων).

Εντός του περίβολου του Κέντρου βρίσκεται το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στο οποίο τελέστηκαν τα θυρανοίξια τον Σεπτέμβριο του 2011.

… από τον φωτογραφικό φακό μας …

 

Επικοινωνία στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως:

τηλ.: 22610 28330, Fax: 22610 28640

Email: imthivlev@yahoo.com

Συνεδριακό Κέντρο: 22680 22644

Προβολή Διακονία σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?page_id=2635