Επιστροφή σε Διακονία

Θεραπευτήριο “Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ”

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ»

Το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων είναι ευαγές ίδρυμα που μπορεί να φιλοξενήσει και να παράσχει υψηλές υπηρεσίες πρόνοιας και περίθαλψης σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας.Έργο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας, ο νυν Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος το αγκάλιασε και στήριξε ως μία προσωπική υπόθεση.

Ένα πραγματικό κόσμημα, από κτηριακή άποψη είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν θεμελιωθεί στην περιοχή. Έρχεται να καλύψει τα κενά μιας κοινωνίας που καθημερινά μετασχηματίζεται, αφήνοντας όμως πίσω τις ανάγκες που δεν είναι εύκολο να καλυφτούν από άτομα που ούτε πολλές φορές οι οικογένειές τους μπορούν να βοηθήσουν, αλλά και το κοινωνικό κράτος παρουσιάζει αδυναμία να τα συνδράμει.

Σήμερα όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι, με ή χωρίς τη θέληση τους, κάνουν εισαγωγή σε ιδρύματα κλειστής φροντίδας, στα οποία διαμένουν και για το υπόλοιπο της ζωής τους. Το γεγονός αυτό πιθανόν να οφείλεται στις αλλαγές που έχουν επέλθει στη δομή και λειτουργία της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς επίσης και στο παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης του μέσου όρου ζωής των ανθρώπων. Οικονομική αδυναμία, ταραγμένες οικογενειακές σχέσεις, μοναξιά και φυσικά προβλήματα υγείας οδηγούν τους ηλικιωμένους στην αναζήτηση ενός προστατευμένου χώρου, αφού είναι αδύνατον να διαβιούν μόνοι τους.

Σκοπός του ιδρύματος είναι να ανακουφίζει τις ψυχικές και σωματικές οδύνες των «απόμαχων της ζωής» προσφέροντάς τους στέγη, αγάπη και στοργή. Με χαμόγελο, καλή διάθεση και φροντίδα καθένας αντιμετωπίζεται με τις ιδιαιτερότητες και τις αδυναμίες του σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Όχι μόνο η περίθαλψη των 59 ηλικιωμένων αλλά και η ψυχαγωγία απασχολεί την κοινωνική λειτουργό και το σύνολο του προσωπικού.

Η νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα είναι υψηλού επιπέδου σε φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Όλοι όσοι εργάζονται στο ίδρυμα, η Διεύθυνση και το διοικητικό προσωπικό φροντίζουν ώστε κάθε στιγμή οι φιλοξενούμενοι να νιώθουν ασφαλείς στο χώρο και να ξεπερνούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Ο Ιερός Ναός

Με την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος παρουσιάστηκε ως πρώτη ανάγκη η ανέγερση Ναού στο χώρο του ιδρύματος. Η θεμελίωση του ναού του Αγίου Νικοδήμου έγινε με αγιασμό παρουσία των αρχών και πλήθος κόσμου το Νοέμβριο του  2007. Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στις 18 Απριλίου 2010.

Δωρητές

Πολλοί είναι οι δωρητές που με μικρά ή μεγάλα ποσά βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία.

Επικοινωνία

Το Ίδρυμα «Ο Άγιος Βλάσιος» βρίσκεται στην περιοχή Τζιμέικα Λεβαδείας. Ιδρύθηκε και λειτουργεί στη Λιβαδειά από το 1985. Μεταφέρθηκε σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στα Τζιμέικα Λιβαδειάς από το 2004.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2261087717 & fax 2261087722.

https://vlasios.imtl.gr

email: vlasios(at)imtl.gr

staff

Αναμνηστική φωτογραφία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου με το προσωπικό και  μέλη του Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου (Μάρτιος 2012)

Πως θα μεταβείτε

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?page_id=1602