Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου

Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε και φέτος η πόλη της Λιβαδειάς την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό για να προσευχηθεί και να τιμήσει την Μητέρα του Κυρίου και Μητέρα μας.

 

Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της Κυριακής προεξήρχε ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, του Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Τανάγρας και Διαυλείας κ. Πολύκαρπο και κ. Γαβριήλ αντίστοιχα. 

«Γίνεται μία προσπάθεια να εξοστρακιστεί η πίστη στο περιθώριο και η Εκκλησία όσο γίνεται πιο έξω από τη ζωή των ανθρώπων» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και συνέχισε λέγοντας «Οι χριστιανοί έχουν τη δύναμη της παράδοσης. Έχουμε πολλές δυνατές ρίζες που δυναμώνουν και τους σημερινούς ανθρώπους. Μπορούμε να εμποδίσουμε αυτές τις διδασκαλίες που μας αλλοιώνουν τον χαρακτήρα; Δεν μπορούμε. Μπορούμε όμως να έχουμε αντισώματα». Κλείνοντας το κήρυγμά του ανέφερε ότι δεν διορθώνεται κανένα λάθος αν δεν μετανοήσουμε. Όσο απομακρυνόμαστε από τον Θεό γινόμαστε πιο φτωχοί και πιο επικίνδυνοι για τους άλλους ανθρώπους. Ενωμένοι να πούμε ότι είμαστε αδέλφια επειδή έχουμε Θεό Πατέρα που μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε. Αν προχωρήσουμε έτσι γρήγορα θα ξανασταθούμε στα πόδια μας και δεν θα έχουμε ανάγκη ξένες βοήθειες

 

Ανήμερα της μεγάλης εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ακολούθησε λειτάνευση της Ιεράς εικόνας της Θεοτόκου στην πόλη της Λιβαδειάς. Παρευρέθηκαν και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

 

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχήθηκε από καρδιάς χρόνια πολλά, ευλογημένα και ειρηνικά. Γεμάτοι αισιοδοξία να ξεπεράσουμε την τρικυμία έχοντας ασφαλή σωσίβια την Παναγία και τη χάρη του Θεού.  

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο τόπος περνά δύσκολες στιγμές και η εκκλησία προσπαθεί να στηρίξει, να παρηγορήσει, να χορτάσει, να ζεστάνει και να βοηθήσει τον συνάνθρωπο στον ιατροφαρμακευτικό τομέα. Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε από την Μητρόπολη μας μια οργανωμένη εθελοντική προσπάθεια για στήριξη τω ανθρώπων που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οποιαδήποτε συμμετοχή για ενίσχυση του έργου είναι καλοδεχούμενη.

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς υπογράμμισε την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Μητροπόλεως και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ενώ ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά ανέφερε ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και να σκύψουμε με ενδιαφέρον στους συμπολίτες μας που υποφέρουν.  

βοιωτική ΩΡΑ (23/11/2011),  

http://www.iaath.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1048:-q&catid=105:2010-10-05-21-17-11&Itemid=469

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=1095