Οι διεθνείς εθελοντές της Μητρόπολης μας, στην επαρχία Θηβών

Επίσκεψη στα ιδρύματα της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, στην επαρχία Θηβών, πραγματοποίησαν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου οι εθελοντές που προσφέρουν εδώ και αρκετούς μήνες τις υπηρεσίες τους στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων «Άγιος Βλάσιος» στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία της Ε.Ε.

small_2013-10-14-21h32m55s229

Σκοπός ήταν οι εθελοντές να γνωρίσουν και τα υπόλοιπα ιδρύματα της Μητρόπολης πέρα από την επαρχία της Λιβαδειάς όπου ζουν και εργάζονται, και από την άλλη να παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» στα ιδρύματα αυτά, στο οποίο ανήκει και η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, αλλά και οι ανταλλαγές νέων, κάτι που θα ωφελήσει ιδιαίτερα τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας.

small_IMG_4099

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, όπου οι εθελοντές εντυπωσιάστηκαν από την δράση του και τις υποδομές του, ενώ από τη μεριά του το Κέντρο εξέφρασε το ενδιαφέρον τόσο για την προώθηση ανταλλαγών νέων, όσο και της φιλοξενίας εθελοντών, οι οποίοι θα συμβάλλουν και θα προάγουν τις δράσεις του.

small_IMG_4096

Στη συνέχεια,  οι εθελοντές επισκέφτηκαν τη Θήβα και τη «Διακονία Αγάπης Θηβών» – το γηροκομείο της Θήβας που ανήκει και αυτό στη Μητρόπολη. Με πολύ ενδιαφέρον έμαθαν πώς λειτουργεί, ενώ συνομίλησαν με το προσωπικό, ανταλλάσσοντας απόψεις και συγκρίνοντας τις εμπειρίες τους από το γηροκομείο της Λιβαδειάς.

small_IMG_4132   diakonia_agapis_12

Μετά από την ξενάγηση στο χώρο και τη γνωριμία με τους ηλικιωμένους, οι εθελοντές ενημερώθηκαν επίσης για την «Τράπεζα Αγάπης Θηβών», που παρέχει φαγητό σε άπορες οικογένειες και άτομα, όπως και για το κέντρο νεότητας που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το γηροκομείο.

 Οι εντυπώσεις τόσο των εθελοντών όσο και των υπευθύνων των ιδρυμάτων ήταν θετικότατες. Προμηνύοντας έτσι την περαιτέρω ανάπτυξη των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων που υπάρχουν για τους θεσμούς της Μητρόπολης, μέσω του Τομέα Διεθνών Προγραμμάτων Νεολαίας της Μητρόπολης, που παρόλη την επιτυχία του, βρίσκεται ακόμη σε πιλοτικό στάδιο. Οι επισκέψεις αυτές θα επαναλαμβάνονται περιοδικά, και στα υπόλοιπα ιδρύματα της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας που ο περιορισμένος χρόνος δεν επέτρεψε να επισκεφτούν οι εθελοντές.small_IMG_4137

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=11245