Επίσκεψη διεθνών εθελοντών μας στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος & Ιθάκης

DSC05059Το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία νέων μαζί με τους διεθνείς εθελοντές της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στο νησί της Λευκάδας, με σκοπό να γνωρίσει τους θεσμούς και τις δράσεις σε τοπικά και ευρωπαϊκά προγράμματα της Ιεράς Μητροπ’ολεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Στην ομάδα αποστολής συμμετείχαν και οι διεθνείς εθελοντές που μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση” προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων “Ο Αγ. Βλάσιος” και στο Κέντρο “Ειδική Παιδεία” της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας. Στη Λευκάδα συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο, και τον υπεύθυνο νεότητας π. Ιωανίκκιο Ζαμπέλη όπου και συνομίλησαν για τις δράσεις τους.

[wppa type=”slideonlyf” album=”33″ size=”640″ align=”center”][/wppa]

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της επίσκεψης περιείχε την αμφίπλευρη παρουσίαση των δράσεων, την ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών και τον εντοπισμό των κοινών αναγκών και σημείων όπου θα μπορούσε να ωφελήσει η μελλοντική αλληλοϋποστήριξη και συνεργασία μεταξύ των δύο Μητροπόλεων. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στον οικείο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο όπου και ακολούθησε συζήτηση για ενδιαφέροντα θέματα.

Οι εθελοντές της Ι.Μ.Θ.Λ. γνώρισαν τους αντίστοιχους διεθνείς εθελοντές όπου προσφέρουν και αυτοί τις υπηρεσίες τους στο γηροκομείο στη Λευκάδα και αφιέρωσαν χρόνο για την παρουσίαση των δράσεών τους στους φορείς τους.

Η ομάδα αποστολής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την εξαιρετική φιλοξενία στο νησί της Λευκάδας, ενώ παράλληλα προσκάλεσαν τους υπευθύνους από την I.M. Λευκάδος και Ιθάκης να επισκεφτούν τη Βοιωτία, ανανεώνοντας έτσι το πρόγραμμα των συναντήσεων με στόχο την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο Μητροπόλεων.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=11435