Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου Δακτυλίδη.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, τελέστηκε σήμερα 28η Δεκεμβρίου 2013 το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη), πνευματικού πατρός του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, του Θεοφ. Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας π. Δοσίθεος Καστόρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρό Πέτρο, τονίζοντας ότι οι αρετές που ακούστηκαν στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα και αναφέρει ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, στην Α΄ προς Τιμόθεον επιστολή του, όπως η δικαιοσύνη, η ευσέβεια, η πίστη, η αγάπη, η υπομονή, η πραότητα πραγματώνονταν στο πρόσωπο του μακαριστού π. Πέτρου. Αυτές οι αρετές και οι αξίες κοσμούσαν τη ζωή και το έργο του αοιδίμου Μητροπολίτου.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς, τους κληρικούς, τις μοναχές και όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη και να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του πολυσεβάστου πνευματικού του πατρός και κατέθεσε την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του για τον πολυαγαπητό του πνευματικό του Πατέρα.

Κατόπιν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος αφού αναφέρθηκε στις αρετές που κοσμούσαν τον αείμνηστο Μητροπολίτη τόνισε πως ο π. Πέτρος είχε πολλά πνευματικά παιδιά, αγαπητότερο όμως πνευματικό του τέκνο ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και κάθε φορά που αναφερόταν στο όνομα του πνευματικού του υιού το πρόσωπό του έλαμπε από χαρά. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος για χρόνια τον διηκόνησε αλλά ιδιαίτερα τους 35 μήνες, που τον φιλοξένησε στη Βοιωτία, τον περιέβαλε με την υιική του αγάπη και φροντίδα, αποτελώντας υπόδειγμα υιικής αγάπης και στοργής και για αυτό του αξίζουν και ο έπαινος και οι ευχαριστίες εκ μέρους όλων των πνευματικών τέκνων του μακαριστού Μητροπολίτου.

Στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν προσφιλή πνευματικά του τέκνα, κληρικοί και λαϊκοί και ευσεβείς χριστιανοί της Τοπικής μας Εκκλησίας που τον εγνώρισαν και συνεδέθησαν μαζί του κατά την τριετή φιλοξενία Του στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» στη Λιβαδειά.

[wppa type=”slideonlyf” album=”50″ size=”640″ align=”center”][/wppa]

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=11655