Πρωτοχρονιάτικες Επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου (Φωτο)

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος  την Τρίτη 31η Δεκεμβρίου 2013 τέλεσε τον εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο χωριό Ακόντιο, παρουσία του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ν. Παπαγγελή και πιστών.

Την 1η του νέου έτους τέλεσε την Θ.Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών καθώς και την Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, παρουσία των αρχόντων του τόπου και πλήθους πιστών.

Κατόπιν μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών, όπου ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, παρουσία των αρχών του τόπου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Θηβών π. Γεωργίου Τουλουμάκου, Συνεργατών, μελών της Αρωγής και πλήθους κόσμου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Θηβών, όπου ευχήθηκε καλή χρονιά και ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς στους δε ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό καλή δύναμη στο έργο τους.

Έπειτα επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων «Διακονία Αγάπης Θηβών» της Μητροπόλεώς μας, όπου ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά στους συνανθρώπους μας, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα καθώς και στο προσωπικό του Θεραπευτηρίου.

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας του έτους ο Ποιμενάρχης μας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Κάστιζα και τον Διάκονο π. Σεραφείμ Παυλίδη, επισκέφθηκε το Ιδιωτικό Γηροκομείο Θηβών ΟΧΕΚ, όπου ευχήθηκε και πρόσφερε δώρα στους τροφίμους.

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το  Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο Άγιος Βλάσιος» της Μητροπόλεώς μας, στα Τζιμέικα Λιβαδειάς, όπου ευχήθηκε και έδωσε δώρα στους νοσηλευομένους και εγκαταβιούντας στο Θεραπευτήριο και συνέφαγε μαζί τους καθώς και με τα μέλη του Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου, τους εργαζομένους και συγγενείς των εγκαταβιούντων.

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε Ιερές Μονές της επαρχίας Λεβαδείας.

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος θα υποδεχθεί τους Νέους της Μητροπόλεως μας, στο κτίριο ΟΧΕΛ στη Λιβαδειά, στην πρώτη τους συνάντηση για το νέο έτος και θα ευλογήσει τη Βασιλόπιτα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας.

[wppa type=”slideonlyf” album=”52″ size=”640″ align=”center”][/wppa]

 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=11719