Συμμετοχή Σεβ. Μητροπολίτου κ.Γεωργίου σε Ι. Ακολουθίες και Θ.Λειτουργίες

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος την  Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς τέλεσε την Θ.Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του ιερέως Κων/νου Τσουρέλη, που υπηρετούσε στην Καρυδιά Κομοτηνής. Διαβίβασε στη μητέρα και την οικογένεια του μακαριστού ιερέως τα συλλυπητήρια του και ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την ψυχή του αειμνήστου π. Κων/νου και να τον κατατάξει εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων. Με πρωτοβουλία του π. Κων/νου είχε γίνει και η αδελφοποίηση των ενοριών του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς και του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καρυδιάς Κομοτηνής.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβ. κ. Γεώργιος ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας στο Κέντρο Rodon Palace και ευχήθηκε υγεία, δύναμη και αισιοδοξία σε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών αλλά και σε όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου παρουσία πλήθους πιστών. Ο Σεβ. είχε διακονήσει ως ιεροκήρυκας στο παλαιό μικρό εκκλησάκι και με συγκίνηση είδε παλιούς γνωστούς, προσευχήθηκε για τις ψυχές αυτών που έχουν φύγει και ευχήθηκε στους ενορίτες και τους πιστούς πλούσια την ευλογία του Αγίου Χαραλάμπους.

Το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου τέλεσε την Θ.Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Θεσπιών, στο παλαιό μοναστήρι των Θεσπιών που είχε καταστραφεί από τους Βαυαρούς, με μεγάλη συμμετοχή πιστών. Ο Σεβ. μίλησε κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού και αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, τις δύσκολες συνθήκες εκείνης της εποχής, τον ηρωικό του αγώνα και το γεγονός ότι έμεινε αμετακίνητος στις αρχές της Πίστεώς του και δέχτηκε το μαρτύριο παρότι ήταν 113 ετών. Ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη και κατόπιν ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος του Αγίου Χαραλάμπους.

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Θ.Λειτουργία στον Ι.Ναό του Αγίου Βλασίου Άσκρης με την συμμετοχή των σχολείων Άσκρης, Δομβραίνας και Ξηρονομής.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=11909