Μαθητική Θεία Λειτουργία στην περιοχή Κοντίτου Θηβών για τα ειδικά σχολεία

Στο Κοντίτο Θηβών βρέθηκε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιώντας Θεία Λειτουργία για τα παιδιά των ειδικών σχολείων (δημοτικού και νηπιαγωγείου) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην παιδική κακοποίηση.

«Κάθε παιδί δεν είναι απλά μια παρουσία ξεχωριστή στη ζωή μας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να σεβόμαστε, να αγαπάμε και να προστατεύουμε» τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης και συνέχισε λέγοντας πως είναι φοβερό να ακούμε για τόσες κακοποιήσεις παιδιών. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Χριστός μας καλεί σε αυτή την πορεία ώστε να γίνουμε όλοι παιδιά στην ψυχή και να μπούμε στη βασιλεία Του. Τα παιδιά εύκολα συγχωρούν και εύκολα αλλάζουν διάθεση και αν τα ακολουθήσουμε κάτι θα αλλάξει στη ζωή μας».

 

Τα παιδιά για να ανταμείψουν τον αγαπημένο τους Μητροπολίτη, του τραγούδησαν και τον προσκάλεσαν στη γιορτή των επόμενων ημερών που ετοιμάζουν    

 Τα πρόσωπα των μικρών μαθητών είναι ψηφιακά επεξεργασμένα για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

 

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης παραβρέθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών στο οποίο πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία η 2η έκθεση έργων τέχνης των κρατουμένων γυναικών του καταστήματος Ελεώνα Θηβών (η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου 2011). Αφού συνεχάρη τον Δήμο Θηβών, τη Χ.Ε.Ν. Θηβών και όλους τους φορείς για τη στήριξη της έκθεσης, ανέφερε ότι δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια και πρέπει όλοι μας να ανασκουμπωθούμε και να αξιοποιήσουμε το έμψυχο δυναμικό της εκκλησίας ώστε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας το καλύτερο δυνατό για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι είναι εντελώς μόνοι και αβοήθητοι. «Από την μεριά της η τοπική εκκλησία με την Τράπεζα Αγάπης και την ΑΡΩΓΗ προσπαθεί ώστε να προσφέρεται ένα πιάτο φαγητό στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η Τράπεζα Αγάπης στη Θήβα με 120 εθελόντριες και πλήθος ιερέων και επιτρόπων παρασκευάζει και προσφέρει νόστιμο φαγητό φτιαγμένο με αγάπη όλο το χρόνο μεταφέροντας το στα σπίτια κατάκοιτων γερόντων και αρρώστων. Πρέπει εμείς οι διπλανοί να βοηθήσουμε και να ενημερώσουμε τους ιερείς των ενοριών και τα γραφεία της Μητροπόλεως μας στη Θήβα και στη Λιβαδειά ώστε να απευθύνονται στους κοινωνικούς λειτουργούς και στους τομείς εργασίας της ΑΡΩΓΗΣ προκειμένου να μην υπάρχει κανένας πεινασμένος και κυρίως κανένας που να αισθάνεται μόνος.

 

βοιωτική ΩΡΑ 29/11/2011

 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=1338