Τριετές Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου

Την Τρίτη 29η Δεκεμβρίου 2015 τελέστηκε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την εις Κύριον εκδημία Του ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Στο τέλος του Ιερού Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Πνευματικού του Πατρός κυρού Πέτρου, ο Οποίος διακρινόταν για την γνήσια αγάπη τόσο για τον Θεό όσο και για τον άνθρωπο, το πράον του χαρακτήρος Του, την υλική και ηθική στήριξη που παρείχε στα πνευματικά του τέκνα και στον καθένα που ζητούσε τη συνδρομή Του. Επίσης, τόνισε πως υπηρέτησε πιστώς και ευόρκως την Αγία μας Εκκλησία από οποιαδήποτε θέση του ζητήθηκε και ειδικότερα από αυτή του Γεν. Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Πατέρες και συλλειτουργούς καθώς και τα πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντος για την παρουσία τους στην εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μακαριστός μητροπολίτης κυρός Πέτρος συνεδέετο με την Τοπική μας Εκκλησία από τότε που ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ήλθε εδώ πριν από 34 χρόνια, απολάμβανε πολλής αγάπης και σεβασμού τόσον από τον τότε Ποιμενάρχη μας και νυν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ.κ. Ιερώνυμο όσο και από πολλούς κληρικούς και πιστούς που συνδέονταν μαζί Του, ιδιαιτέρως όμως στο διάστημα των 35 μηνών που έζησε στο Θ.Χ.Π. «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» και τον εγνωρίσαν περισσότεροι Λειβαδίτες και άλλοι που τον αγάπησαν και τον τίμησαν.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος διέθεσε το ποσόν των τριών χιλιάδων ευρώ εις μνήμην του πολυσεβάστου και πολυαγαπημένου Γέροντός του Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου για την ενίσχυση των εργασιών του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως.

     Πέτρου του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως αιωνία η μνήμη!

small_IMG_0424 small_IMG_0428 small_IMG_0453 small_IMG_0417

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=17358