Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, η Αλίαρτος Βοιωτίας με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τίμησε την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεώργιος ανήμερα της εορτής λειτούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, παρουσία πλήθους πιστών.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και μετά την Μεγάλη Είσοδο, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, έλαβε χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π.Θωμά Τσιαμπόκαλου.
Στο λόγο του, ο π.Θωμάς αναφέρθηκε στην ιερατική του κλήση και στο ρόλο του Ιερέα, ο οποίος θα πρέπει να αποτελεί για όλους μας παράδειγμα αυταπάρνησης και προσφοράς. Τέτοιο παράδειγμα αποτέλεσε αλλώστε και ο ιερέας άγιος Χαράλαμπος, τον βίο του οποίου διηγήθηκε. Ακολούθησε ο λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ.Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο δύσκολο ρόλο του Ιερέα σήμερα και στον Άγιο Χαράλαμπο. Τέλος, εξήρε την απόφαση του π.Θωμά να διακονήσει ως άμισθος ιερέας, διατηρώντας παράλληλα και την εργασία του και ευχήθηκε να ακολουθήσουν και άλλοι τη διακονία αυτή.
Στη συνέχεια τελέσθηκε η χειροτονία και όλος ο κόσμος κληρικοί και λαϊκοί που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό αναφώνησαν το «ΑΞΙΟΣ»!
Μετά το «Δι’ ευχών», ο νέος Πρεσβύτερος, π.Θωμάς Τσιαμπόκαλος μοίρασε το αντίδωρο και όλοι οι Ενορίτες και επισκέπτες, ευχήθηκαν τα δέοντα για να έχει μια καρποφόρα Ιερατική πορεία.
πηγή: https://inagioucharalampous.wordpress.com/



















