Η Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Άγιο Παντελεήμονα Λιβαδειάς

Την τρίτη κατά σειρά Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ε.ε. στον Ι. Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδειάς, με την συμμετοχή των ιερέων του Ναού, π. Δημητρίου Ταγκαλέγκα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του π. Γεωργίου Νικολόπουλου και των πιστών της ενορίας.

Η ακολουθία της προθέσεως τελέστηκε έξω από το Ιερό Βήμα, ενώ κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Λειτουργών Επίσκοπος και οι Ιερείς ευρισκόμενοι έμπροσθεν της Αγίας Τραπέζης ήταν στραμένοι προς το Λαό.

Η Μετάδοση και Μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Χριστού από τους πιστούς έγινε κατά τον αρχαίο τρόπο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε αφενός μεν στο πρόσωπο του πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων Ιακώβου του Αδελφοθέου και την Καθολική Επιστολή του Αγίου, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον Κανόνα της Καινής Διαθήκης αφετέρου δε στη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=19952