Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2018
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018

Νέα των Ενοριών
  • Πέμπτη,03 Μάιος 2018 - Κυριακή,06 Μάιος 2018 |
    Προσκυνηματική εκδρομή στη Βουλγαρία
    » read more «
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
6 visitors online now
1 guests, 5 bots, 0 members
Αρχείο

Το θείον βλάστημα της Βοιωτίας και θαυματουργό ασκητή, τον Όσιο Σεραφείμ τον Δομβοΐτη τιμά και εορτάζει η Τοπική μας Εκκλησία την 6η Μαΐου.

Στην Ιερά Μονή του Οσίου Σεραφείμ Δομβούς εορτάστηκε η μνήμη του κτίτορός της με ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο Τυπικό, η οποία ξεκίνησε το εσπέρας της Παρασκευής 5 Μαΐου και τελείωσε το πρωΐ του Σαββάτου 6 Μαΐου. Το εσπέρας της Παρασκευής τελέστηκε Μικρός Εσπερινός και λιτανεία και εν συνεχεία παρετέθη Τράπεζα κατά τη διάρκεια της οποίας αναγιγνώσκεται εκτενώς ο βίος του Οσίου.

Κατόπιν τελέστηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου. Εν συνεχεία τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου, με την συμμετοχή πολλών ιερομονάχων και πολυάριθμων πιστών, που προσήλθαν για να τιμήσουν τον ασκητή της Δομβούς και να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη Τιμία Κάρα Του. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε Ιερά Λιτανεία και τέλος παρετέθη Τράπεζα.

Η μνήμη του Οσίου τιμήθηκε και στο χωριό Διόνυσος, στον περικαλλέστατο Ναό του Οσίου Σεραφείμ, που είναι ένας από τους ωραιότερους ενοριακούς ναούς της επαρχίας μας. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Eσπερινός και λιτάνευση της εικόνας του Οσίου με τη συμμετοχή ιερέων της επαρχίας μας και πλήθους πιστών. Το πρωί του Σαββάτου 6 Μαΐου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, ιερέων της περιοχής και των κατοίκων του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Όσιο Σεραφείμ, ο οποίος ήταν άνθρωπος της προσευχής, της αγάπης, της συγχωρητικότητας και της ειρήνης. Επίσης, αναφέρθηκε στον Άγιο Ιώβ, το πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης, που τιμά η Εκκλησία μας την 6η Μαΐου τονίζοντας την υπομονή του και την πίστη του στο Θεό στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και προέτρεψε όλους στις δύσκολες στιγμές να ενθυμούμεθα την ιώβεια υπομονή και πίστη. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και ο Όσιος Σεραφείμ με τις πρεσβείες του προς τον Κύριο να μας συνοδεύει.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.