Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2018
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018

Νέα των Ενοριών
  • Δευτέρα,16 Ιούλιος 2018 - Παρασκευή,20 Ιούλιος 2018 |
    Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίας Μαρίνας στον Ιερό Ναό Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας – Πρόγραμμα Λατρευτικών Εκδηλώσεων
    » read more «
  • Δευτέρα,17 Σεπτέμβριος 2018 (multi-day) |
    Εκδρομή Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας στην Καππαδοκία
    » read more «
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
10 visitors online now
4 guests, 6 bots, 0 members
Αρχείο

Το Σάββατο 29 Ιουλίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος.

Στο Ιερό Μνημόσυνο προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ατλάντας κ. Αλεξίου, Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και Αβύδου κ. Κυρίλλου.

Στο τέλος του μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τους Σεβ. Αρχιερείς και όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και μίλησε για το πρόσωπο και το έργο του π. Δαμασκηνού. Επίσης, για τη ζωή του μακαριστού Καθηγουμένου μίλησε ο νέος Ηγούμενος της Μονής Αγάθωνος π. Γερμανός.

Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος, στην Τράπεζα που παρατέθηκε, ανέφερε ότι ο  π. Δαμασκηνός δεν ενδιαφερόταν για τον εαυτό του αλλά για το μοναστήρι του, τους αδελφούς του και όλη την Εκκλησία και επεσήμανε ότι με την ζωή του μας έδειξε ότι χρειάζεται ένας συνεχής αγώνας και αυτόν τον αγώνα να τον αφήνουμε στα χέρια του Θεού και ο Θεός θα ευλογεί τα εκκλησιαστικά έργα.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.