Πρόγραμμα Μητροπολίτη
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018

Νέα των Ενοριών
  • Σάββατο,24 Φεβρουάριος 2018 - Δευτέρα,26 Φεβρουάριος 2018 |
    Εορταστικές Εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως
    » read more «
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
7 visitors online now
1 guests, 6 bots, 0 members
Αρχείο

Σύμπασα η κτίση σήμερα τιμά και γεραίρει την εξ Άννης γεννηθείσα και εκ ρίζης Ιεσσαί ράβδον (κλωνάρι), εκ της οποίας βλάστησε το άνθος Χριστός. Η εξ Ιωακείμ και Άννης γεννηθείσα Παρθένος ναός Θεού έμψυχος γίνεται και η μόνη Θεοτόκος γνωρίζεται, ως γεννήσασα τον Υιόν και Λόγον του Θεού, τον Λυτρωτή και Σωτήρα του παντός.

Και γι’ αυτό, όπως η ίδια η Θεοτόκος είπε, «ἰδοὺ γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριοῦσί με πᾶσαι αἱ γενεαί» (Λουκ. 1,48).

Η Γέννηση της Θεοτόκου εορτάστηκε στο Μοναστήρι της Λυκούρεση, όπου το καθολικό είναι αφιερωμένο στη Γέννηση της Παναγίας.

Το εσπέρας της 7ης Σεπτεμβρίου ε.έ., παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή κληρικών και πιστών της επαρχίας μας. Μετά τον Εσπερινό έγινε η λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας πέριξ της μονής και εν συνεχεία η αρτοκλασία στο προαύλιο της μονής, μέσα στη γαλήνη και ησυχία του δειλινού. Το θείο λόγο κήρυξε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών π. Νεκτάριος Μήτσου, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Χρόνια πολλά και οι πρεσβείες της Θεοτόκου προς τον Κύριο να συνοδεύουν όλους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Θωμά Τανάγρας.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.