Πρόγραμμα Μητροπολίτη
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018

Νέα των Ενοριών
  • Σάββατο,24 Φεβρουάριος 2018 - Δευτέρα,26 Φεβρουάριος 2018 |
    Εορταστικές Εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως
    » read more «
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
8 visitors online now
1 guests, 7 bots, 0 members
Αρχείο

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ε.έ. επί τη ενάρξει του σχολικού έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού αρχικά στη Λιβαδειά στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, στο 9ο Δημοτικό και στο 4ο Γυμνάσιο. Κατόπιν μετέβη στις Θεσπιές, όπου τέλεσε τον αγιασμό στο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσπιών και εν συνεχεία στη Δομβραίνα, όπου τέλεσε τον αγιασμό για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού και Γυμνασίου Δομβραίνας.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο του χωριού Κόκκινου, όπου στο τέλος μοίρασε στους μικρούς μαθητές τετράδια και στυλό καθώς και από ένα εικονάκι των Τριών Ιεραρχών, των Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά δύναμη, υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους τονίζοντάς τους ότι η παιδεία δεν είναι ξερές γνώσεις, αλλά είναι προσπάθεια για την κατάκτηση της αλήθειας, της αρετής, της ανθρωπιάς· όπως λέει ο Πλάτωνας παιδεία είναι η σωστή περιαγωγή της ψυχής. Είπε προς τα παιδιά ότι είναι η ελπίδα μας και ευχήθηκε πάντα να είναι χαμογελαστά και με τη ζωντάνια που τα διακρίνει να προοδεύουν στη ζωή. Στους δασκάλους και τους καθηγητές ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.