Πρόγραμμα Μητροπολίτη
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018

Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
9 visitors online now
2 guests, 7 bots, 0 members
Αρχείο

Την 14η Σεπτεμβρίου εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού πανηγύρισε ο Ιερός Ναός στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν πριν έναν χρόνο. Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου και με την συμμετοχή των πιστών της περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημασία του Σταυρού στην σωτηρία της ανθρωπότητας. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε στο προαύλιο του Ναού εκδήλωση με χορευτικά συγκροτήματα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών, το Καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό. Το θείο λόγο κήρυξε o ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Αθανασόπουλος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως κάθε χρόνο έγινε η υποδοχή του Σταυρού με το Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Σαγματά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπου εψάλη ο μεθέορτος Εσπερινός και οι Οίκοι στον Τίμιο Σταυρό.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.