Πρόγραμμα Μητροπολίτη
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018

Νέα των Ενοριών
  • Τετάρτη,21 Μάρτιος 2018 |
    Αγρυπνία Μεγάλου Κανόνος στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας Θηβών
    » read more «
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
18 visitors online now
7 guests, 11 bots, 0 members
Αρχείο

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία του Δημοτικού Οργανισμού Θηβαίων και της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα με τίτλο: «Θεέ μου, Θεέ μου… ψυχική εξάντληση και αποξένωση του κληρικού», παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος εξέφρασε τα ειλικρινή αισθήματα αγάπης και εκτίμησης προς το πρόσωπο και το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, αναφέρθηκε στο έργο του ως κληρικού και ως συγγραφέα, και ευχήθηκε το βιβλίο του να είναι καλοτάξιδο στο πέλαγος του αναγνωστικού κοινού και να επιτύχει και τις δύο στοχεύσεις του, την επιστημονική και την πρακτική, συντελώντας στην αύξηση της αυτοσυνειδησίας και βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη βελτίωση της παρεχόμενης από τούς κληρικούς μας ποιμαντικής διακονίας.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τους εισηγητές ομίλησε ο συγγραφέας του βιβλίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο  και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο ανέφερε ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είναι η αιτία που προχώρησε στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, αφού είναι πηγή έμπνευσης για πολλούς κληρικούς.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου. Επίσης ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θηβαίων βράβευσε τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα για την προσφορά και διακονία του στη Βοιωτία και την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Στην εκδήλωση έψαλε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Θήβας «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς».


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.