Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2018
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018

Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
12 visitors online now
3 guests, 9 bots, 0 members
Αρχείο

Η Εκκλησία πάντοτε ενθυμείται και προσεύχεται για τα μέλη της που δεν βρίσκονται πλέον στην επίγεια ζωή αλλά έχουν μεταβεί στην ουράνια.

Έτσι και σήμερα, Σάββατο 12 Μαΐου ε.έ., η Τοπική μας Εκκλησία με επικεφαλής τον Επίσκοπό της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, κληρικούς, τις γυναικείες μοναστικές αδελφότητες από όλα σχεδόν τα μοναστήρια, τους ιεροψάλτες και πλήθους πιστών συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν για την ανάπαυση των εκλεκτών ψυχών, της μακαριστής Γερόντισσας Χριστοδούλης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, με την συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμησή της, και της μακαριστής Γερόντισσας Θεοκλήτης αδελφής της Μονής, με την συμπλήρωση τριών ετών από την κοίμησή της.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών που γέμισε ασφυκτικά το Καθολικό της Ιεράς Μονής αλλά και την αυλή. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν τα Ιερά Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Γεροντισσών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μακαριστές Γερόντισσες, οι οποίες στήριξαν με τις προσευχές τους, την αγάπη τους και τη φιλοξενία τους πάρα πολλούς ανθρώπους, τονίζοντας ιδιαίτερα την στήριξη που προσέφεραν για 47 χρόνια στα παιδιά που πέρασαν από την κατασκήνωση. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλα όσα προσέφεραν στην Τοπική μας Εκκλησία με την επί πενήντα έτη διακονία τους στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ και ότι η προσευχή μας προς στον Κύριο είναι να αναπαύει τις εκλεκτές ψυχές τους στο χώρο της αγάπης του. Τέλος, ευχαρίστησε όλους, τους κληρικούς, τις οσιώτατες γερόντισσες και τις μοναχές, τους ιεροψάλτες και τους πιστούς, που προσήλθαν για να καταθέσουν το σεβασμό, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη στις μακαριστές Γερόντισσες.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.