Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2018
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018

Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
12 visitors online now
3 guests, 9 bots, 0 members
Αρχείο

Την Κυριακή 22 Ιουλίου ε.έ. τελέστηκε το εξάμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού π. Κυριακού Κόγιου, Ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Στειρίου, όπου διηκόνησε επί δεκαπενταετία.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, με την συμμετοχή των κατοίκων του Στειρίου, οι οποίοι γνώριζαν και είχαν συνδεθεί με τον μακαριστό π. Κυριακό, και προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο για να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του. Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος είχε συνδεθεί με τον π. Κυριακό στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την ψυχή του και να δίνει στους οικείους του ενίσχυση, δύναμη και παρηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν παράκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς και των κατοίκων του χωριού να τελεσθεί το Μνημόσυνο στο Στείρι, δείχνοντας έτσι την αγάπη τους και την εκτίμησή τους στον μακαριστό π. Κυριακό, ο οποίος είχε εργασθεί με ζήλο στην Ενορία τους και το έργο του στο χωριό είναι αξιοθαύμαστο. Συγκεκριμένα ανήγειρε το πνευματικό κέντρο και το πρεσβυτέριο που πραγματικά κοσμούν την έξοδο του χωριού, ανήγειρε τον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Αναργύρων, τον οποίο αγιογράφησε εξ ολοκλήρου, αγιογράφησε τον Ενοριακό Ναό και εξωράισε όλα τα εξωκκλήσια, όπως του Αγίου Συμεών.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.