Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2018
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
13 visitors online now
5 guests, 8 bots, 0 members
Αρχείο

Την 14η Σεπτεμβρίου 2018 εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σε όλη την Μητροπολιτική μας επαρχία· με ιδιαίτερη δε λαμπρότητα εορτάστηκε στο Πέρα Χωριό, όπου ο Ενοριακός Ναός είναι αφιερωμένος στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο σύμβολο της Εκκλησίας μας, το σύμβολο της σωτηρίας μας, που είναι ο Σταυρός, από τον οποίο αντλούμε δύναμη και χάρη.

Το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπως κάθε χρόνο, έγινε η υποδοχή του Σταυρού με το Τίμιο Ξύλο, που μετέφερε από την Ιερά Μονή Σαγματά ο Καθηγούμενος της Μονής πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Ναυπλιώτης. Μετά την υποδοχή εψάλη ο μεθέορτος Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου πλαισιουμένου από πολλούς ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Χριστόδουλος Μάνιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη· πιστοί κάθε ηλικίας από την ευρύτερη περιοχή των Θηβών προσήλθαν στον Ιερό Ναό και με ευλάβεια προσκύνησαν το Τίμιο Ξύλο.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Βαγίων. Μετά τον Εσπερινό έγινε η λιτάνευση της εικόνας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους χώρους της Μονής και ευλογήθηκαν οι άρτοι. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αυγέρος. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Χρόνια πολλά και ευλογημένα και η χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να αγιάζει τη ζωή όλων μας.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.