Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
14 visitors online now
5 guests, 9 bots, 0 members
Αρχείο

Τελέσθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων, του οποίου ήταν κτίτωρ και Πνευματικός Πατέρας.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Καρπενησίου κ. Γεώργιο, τους Θεοφ. Επισκόπους Μεθώνης κ. Κλήμεντα και Θεσπιών κ. Συμεών και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο. Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν πλήθος κληρικών από πολλές Μητροπόλεις, οι μοναστικές αδελφότητες της επαρχίας μας, εκπρόσωποι τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών και πνευματικών παιδιών του μακαριστού Επισκόπου που κατέκλυσαν το Καθολικό και τους χώρους της Ιεράς Μονής.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος ανέφερε ότι την ώρα αυτή ο μακαριστός Επίσκοπος Τανάγρας οδεύει προς τον Κύριο τονίζοντας ότι για αυτή την ώρα έζησε όλα αυτά τα χρόνια και αυτή την ώρα προσδοκούσε. Και ανέφερε ότι χαιρόμαστε διότι ο πνευματικός μας πατέρας καταξιώνει σήμερα τη ζωή του και εισέρχεται στη Βασιλεία του Θεού αλλά λυπόμαστε ανθρωπίνως για την κατ’ άνθρωπον στέρησή του. Τόνισε ότι τα χαρακτηριστικά της ζωής του μακαριστού Επισκόπου ήταν η απλότητα, η αγάπη, η ταπείνωση, η ανεξικακία και η συγχωρητικότητα και πάντα δίδασκε με το παράδειγμά του. Επίσης, αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση αυτού για το οποίο αγωνιζόταν χρόνια ολόκληρα, να στήσει το Μοναστήρι της Αναλήψεως του Κυρίου. Και ευχαρίστησε το Θεό γιατί τον έφερε μέσα στη ζωή μας και ευχήθηκε ο Κύριος να τον αναπαύσει στη χώρα των ζώντων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ανέφερε ότι ο μακαριστός Επίσκοπος Τανάγρας κυρός Πολύκαρπος διηκόνησε στην επαρχία μας και στο Ησυχαστήριο της Αναλήψεως του Κυρίου με αγάπη, πατρότητα, ταπεινά και αθόρυβα ιδιαίτερα το Μυστήριο του Λόγου, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και το Μυστήριο της Μετανοίας και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύσει την ταπεινή και εκλεκτή ψυχή του στο χώρο της αγάπης του και να δώσει στην Αδελφότητα και στην Γερόντισσα και στα πνευματικά του τέκνα ενίσχυση και παρηγορία. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του στη Γερόντισσα και στις Αδελφές του Ησυχαστηρίου που στάθηκαν κεριά αναμμένα στη δοκιμασία του Γέροντά τους και τον διηκόνησαν όλα τα χρόνια της παρουσίας του στο Ησυχαστήριο.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: http://iaath.gr/

Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.