Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2018
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019

Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
19 visitors online now
10 guests, 8 bots, 1 members
Αρχείο

Συνάντηση Κατηχητών και υπευθύνων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λεύκτρων.

Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους Ιερείς και τους Κατηχητές και επεσήμανε την σπουδαιότητα της συναντήσεως για τη ζωή της Εκκλησίας και προέτρεψε για τη συνέχεια του κατηχητικού έργου ακόμη και με μικρό ή μεγάλο αριθμό και ευχήθηκε η συνάντηση να είναι ενισχυτική και καρποφόρα. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανό Πεπονάκη. Ο π. Σιλουανός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι κατηχητές θα πρέπει να έχουν τη συναίσθηση ότι είναι συνεργοί του Θεού και πρέπει να κατηχούν τα παιδιά με ταπείνωση. Τόνισε ότι το κήρυγμα της Εκκλησίας έχει σκοπό να διδάξει στους πιστούς τη γλώσσα του Θεού για να διακρίνουν τη φωνή Του και να δέχονται με πίστη την υπέροχη χριστιανική κλίση που οδηγεί στη χάρη της υιοθεσίας από τον Πατέρα όλης της κτίσης. Και ανέφερε ότι το κήρυγμα έχει σκοπό τη συμμετοχή των πιστών στη λατρεία του Θεού.

Κατόπιν ακολούθησε διάλογος, τοποθετήσεις και ερωτήσεις και ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στους Κατηχητές το κατηχητικό βοήθημα του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαθαίνω, περπατώ, συζητώ μαζί Του». Στη συνέχεια ακολούθησε κοινή τράπεζα και κέρασμα σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ψηφιακό Μουσείο Χριστιανικής Βοιωτίας της Μητροπόλεώς μας στην Αλίαρτο, όπου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση στελεχών, ομαδαρχών και ομαδαρχισσών της Κατασκήνωσης.

Μέσα σε μια ωραία ατμόσφαιρα με τα στελέχη ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την σπουδαιότητα του έργου της κατασκήνωσης, τα πολλαπλά οφέλη των μικρών και μεγάλων παιδιών από την κατασκηνωτική ζωή και το ιδιαίτερο πλαίσιο της εκκλησιαστικής κατασκήνωσης και αναφοράς σε αυτή.

Κατόπιν ακολούθησε εισήγηση με θέμα: «Ο ρόλος του ομαδάρχη στην ομάδα και την κατασκήνωση» από την αρχηγό της περιόδου των μεγάλων κοριτσιών Σεραφούλα Σαμαρτζή, ενώ στη συνέχεια τα στελέχη εργάστηκαν σε πενταμελείς ομάδες, ώστε να εντοπίσουν τα  χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ομαδάρχης, για να μπορεί να «καθοδηγήσει» και να «εμπνεύσει» τα παιδιά. Μέσα από αυτή την επικοινωνία αναδείχθηκαν αρκετοί προβληματισμοί, που θα αποτελέσουν την θεματολογία επόμενων συναντήσεων. Στο τρίτο μέρος ο  πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης ορμώμενος από τους προβληματισμούς που είχαν προηγουμένως εκφράσει οι ομαδάρχες αναφέρθηκε στη σημασία της πνευματικής ζωής. Και τόνισε ότι είναι  απαραίτητο το χριστιανικό προσωπικό βίωμα και ο αγώνας του ομαδάρχη, ώστε να μπορέσει να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει κι εκείνος με τη σειρά του τα παιδιά στον δρόμο του Χριστού. Η γόνιμη αυτή συνάντηση έκλεισε με κέρασμα και κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των στελεχών και των διοργανωτών.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.