Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
15 visitors online now
5 guests, 10 bots, 0 members
Αρχείο

Την Κυριακή το πρωί 4 Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος από του ιερού βήματος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ.αρχιμ. π. Νεκτάριος Αυγέρος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσαν τα Μνημόσυνα του αειμνήστου ιατρού Χρύσανθου Πετρίδη και του αειμνήστου Δημητρίου Ευταξία. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας των οποίων τα μνημόσυνα ετελέσθησαν.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αλίαρτο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου μαζί με τους κατοίκους υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας της Στάνας, προστάτιδας των Αγράφων, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Στάνας Αγράφων. Η ονομασία Στάνα προέρχεται ή από τις στάνες που υπήρχαν στην περιοχή ή κατά μια παράδοση από το χωριό Στάνα της Αιτωλοακαρνανίας από όπου μεταφέρθηκε στα Άγραφα για να προστατευτεί την περίοδο της Εικονομαχίας.

Οι κάτοικοι της Αλιάρτου, πολλοί εκ των οποίων κατάγονται από την περιοχή των Αγράφων και της Ευρυτανίας, τιμούν και ευλαβούνται την Παναγία την Στάνα και με ιδιαίτερη ευλάβεια προσήλθαν στον Ιερό Ναό τόσο κατά την υποδοχή όσο και κατά την ακολουθία της Παράκλησης που τελέσθηκε το απόγευμα και της Αγρυπνίας που τελέσθηκε το βράδυ της Κυριακής. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Παναγία η Στάνα να πρεσβεύει για όλους που με πίστη και ευλάβεια την επικαλούνται.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.