Πρόσκληση Εκπαιδευτικών

Προς

Τους  Εκπαιδευτικούς της

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επαρχίας  Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος

.

.

.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

     Η  εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί  δια μέσου των αιώνων για την Ελληνική Παιδεία ένα ξεχωριστό σταθμό και ένα σημείο αναφοράς, για όλους μας. Οι  άγιοι αυτοί μας παραδίδουν ως ιερή παρακαταθήκη μια ολοκληρωμένη και ειλικρινή παιδεία αγάπης και ανθρωπιάς, που αποτελεί την ασφαλέστερη βάση για την πνευματική μας εποικοδόμηση και το ξεπέρασμα της δοκιμασίας.

     Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να επικοινωνήσουμε προσωπικά μαζί Σας, να εκφράσουμε  την εκτίμηση και την αγάπη της τοπικής μας Εκκλησίας για την προσφορά Σας στα παιδιά μας.

     Για το λόγο αυτό, προσκαλούμε :

A) τους  Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας  Θηβών και Αυλίδος τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου  2012 και ώρα 12:00 μεσημβρινή  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Νικολάου & Ρούφου δίπλα στα δικαστήρια  Θηβών, όπου θα πραγματοποιηθεί εισήγηση από τον ελλογιμώτατο κύριο Ανέστη Κεσελόπουλο, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα: «Η Εκκλησία χώρος υπέρβασης της μοναξιάς (κοινωνικά θέματα)». Θα ακολουθήσει συζήτηση και εν συνεχεία εόρτιο κέρασμα  προς τιμήν των Εκπαιδευτικών. Της ως άνω εκδηλώσεως θα προηγηθεί  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου & Ρούφου Θηβών.

B) Tους  Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Λεβαδείας τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου  2012 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, (Λουκά Κουτσοπετάλου 1- Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς), όπου θα πραγματοποιηθεί εισήγηση από τον ελλογιμώτατο κύριο Ανέστη Κεσελόπουλο, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα:  «Οικολογική κρίση ως πνευματική. Προσέγγιση στη θεολογία των Τριών Ιεραρχών». Θα ακολουθήσει συζήτηση και εν συνεχεία εόρτιο κέρασμα  προς τιμήν των Εκπαιδευτικών.

Μετ΄ ευχών και τιμής

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

αγιογραφία οι τρείς Ιεράρχες, πηγή : http://oparadeisos.wordpress.com

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=4011