Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610-52655, 6987949246

Κατασκηνωτικό Τριήμερο Φοιτητών και Νέων
23-25 Αυγούστου 2019

Πληροφορίες - Αιτήσεις Συμμετοχής:
Στα γραφεία της Μητροπόλεώς μας στη Θήβα και την Λιβαδειά

1ο Κατασκηνωτικό Τριήμερο Οικογενειών
30,31 Αυγούστου
και 1 Σεπτεμβρίου 2019

Πληροφορίες - Αιτήσεις Συμμετοχής:
Στα γραφεία της Μητροπόλεώς μας στη Θήβα και την Λιβαδειά καθώς και στην ιστοσελίδα www.imtl.gr

εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
16 visitors online now
9 guests, 6 bots, 1 members
Αρχείο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, πραγματοποιήθηκε η 7η Συνάντηση, για την φετινή ποιμαντική χρονιά, τήν Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.

Οι δύο ομιλητές που παρέστησαν ανέπτυξαν, ο καθένας απο τη δική του σκοπιά, το θέμα:<<Αγωγή του παιδιού κατά τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής του>>.

Ο πρώτος ομιλητής, κ. Πέτρος Ψυχουντάκης, ψυχολόγος, μίλησε για την σημασία της μουσικής παιδείας, με την αποτελεσματική μέθοδο της επανάληψης μουσικών ακουσμάτων σύμφωνα με τον Ιάπωνα πρωτοπόρο δάσκαλο Suzuki.

Η δεύτερη ομιλήτρια κ. Ιωάννα Μαρή, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της αγωγής: να δώσουν εξ ίσου οι γονείς ηθικό παράδειγμα, θερμή αγάπη και πειθαρχία, αφύπνιση της αίσθησης του θαυμαστού που μας περιβάλλει, πρακτικότητα, λόγο θετικό, δημιουργικότητα, αγάπη της οικογένειας και της συλλογικότητας.

Παρέστησαν όλα τα μέλη της διδακτικής ομάδας: οι ως άνω και οι κ.κ. Γεωργία Γιαμπουράνη,  τεχνολόγος τροφίμων και ποιήτρια  και Ευαγγελία Τσαμπή, ανθρωπολόγος και η συνάντηση έκλεισε με τον ευχαριστήριο λόγο του π. Αλεξίου και θερμή επικοινωνία ομιλητών και  ακροατών.

Ακολούθησε ζωηρός διάλογος με αρκετά ερωτήματα προς τους ομιλητές. Ευελπιστούμε ότι ο νέος αυτός κύκλος σεμιναρίων, που ολοκληρώθηκε με την σημερινή συνάντηση, θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο για προβληματισμό και αλλαγή στάσης ζωής των γονέων και υποψήφιων γονέων όσον αφορά τη στάση τους στην αγωγή των παιδιών.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


Facebooktwitter

Αποκλεισμός Σχολίων.