Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
10 visitors online now
2 guests, 8 bots, 0 members
Αρχείο

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 η Τοπική μας Εκκλησία τίμησε τον Άγιο Ρούφο, πρώτο Επίσκοπο Θηβών, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Ρούφου της πόλεως των Θηβών. Το εσπέρας του Σαββάτου τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ρούφο, τον οποίο εγκατέστησε στην πόλη Επίσκοπο ο Απόστολος Παύλος, καθώς και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία, την οποία τιμά η Εκκλησία μας την Ε΄Κυριακή των Νηστειών, και η οποία αποτελεί σύμβολο μετανοίας, και μας δείχνει ότι δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, διότι ο Θεός είναι πάντα κοντά μας περιμένοντας την μετάνοιά μας. Μετά τον Εσπερινό έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Το πρωί της Κυριακής στον ως άνω Ιερό Ναό τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα τελέσθηκε ο τελευταίος κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου πλαισιουμένου από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Φιλόθεο Θεοχάρη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τους ιερείς της πόλεως των Θηβών και τους πιστούς.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιγραμματέας  της Ιεράς Συνόδου, πανοσ. Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ρούφο καθώς και στη μετάνοια, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας  για την τιμή να μιλήσει στον κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Ναό του πρώτου Επισκόπου των Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Φιλόθεο για την ομιλία του και ευχήθηκε στον ίδιο και σε όλους τους πιστούς πλούσιες τις ευλογίες του Αποστόλου Ρούφου, καθώς και καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.