Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
22 visitors online now
14 guests, 8 bots, 0 members
Αρχείο

Το εσπέρας της 1ης Μαΐου ε.έ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παύλου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός επι τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από κληρικούς της περιοχής και τους κατοίκους του χωριού. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Αθανάσιο.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στους πιστούς αναφέρθηκε στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα και στη σωτηρία που η Εκκλησία μας προσφέρει. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του χωριού.

Το πρωί της 2ας Μαΐου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λουκισίων. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού και ανέλυσε το λόγο του Κυρίου προς τον Νικόδημο: “ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ”. Επίσης,  αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Αθανάσιο τονίζοντας τους αγώνες και την σταθερότητά του στις αλήθειες του Θεού.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.