Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610-52655, 6987949246

εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
6 visitors online now
1 guests, 5 bots, 0 members
Αρχείο

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαΐου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού και τη χαρά που πηγάζει από το κενό μνημείο της Αναστάσεως, καθώς και στην τιμώμενη Αγία Ειρήνη.

Το πρωΐ της Κυριακής 5 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά Τανάγρας πλαισιούμενος από τους ιερείς της περιοχής και πολυπληθές εκκλησίασμα. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σταυρική θυσία και στην Ανάσταση του Χριστού. Και τόνισε πως ο Χριστός μάς παρέδωσε χαρακτηριστικό γνώρισμα ως μαθητών του την αγάπη. Επίσης, αναφέρθηκε στην “απιστία” του Θωμά, η οποία δείχνει τη δυσκολία του λογικού μας να δεχτούμε το υπερφυσικό στοιχείο στη ζωή της Εκκλησίας, αλλά και στην “καλή απιστία” του Θωμά, όπως αναφέρεται στα υμνογραφικά κείμενα, η οποία έγινε αφορμή να ψηλαφούμε την αλήθεια και να εστιάζουμε στην ουσία και όχι στην επιφάνεια. 

Επίσης, απηύθυνε έκκληση για την συνεργασία όλων και την συνδρομή της πολιτείας, ώστε ο ιστορικός Ναός του Αγίου Θωμά, που ανάγεται στον 12ο αιώνα και αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, να συντηρηθεί και να αποκατασταθεί.


Facebooktwitter

Αποκλεισμός Σχολίων.