Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
24 visitors online now
15 guests, 9 bots, 0 members
Αρχείο

Θα περίμενε κανείς πως καθώς οι αιώνες περνούν και τα χρόνια φέρνουν τη λήθη, το παρελθόν θα ξεχνιόταν και θα έσβηνε, όμως στη Βοιωτία με τα πάμπολλα χριστιανικά μνημεία, όπως το περίλαμπρο Καθολικό του Αη – Νικόλα στα Καμπιά, δεν συμβαίνει αυτό, αλλά αντίθετα το παρελθόν φωτίζει το παρόν και το σήμερα αναδεικνύει το χθες.

Το μνημείο αυτό του 12ου αιώνα, που είναι μικρογραφία του Οσίου Λουκά, με τη λειτουργική ζωή του αποτελεί τόπο πνευματικής ανάπαυσης και περισυλλογής για τους μοναχούς του και τους πολλούς προσκυνητές που το επισκέπτονται, και οι οποίοι το εσπέρας της Τετάρτης 8 Μαΐου ε.έ κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του για να τιμήσουν τον οσιομάρτυρα των Βουνένων Άγιο Νικόλαο, στον οποίο είναι  αφιερωμένο.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου και κληρικούς της Μητροπόλεώς μας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σταυρική θυσία και την Ανάσταση  του Χριστού, τονίζοντας την απεραντοσύνη της αγάπης του Χριστού για τους ανθρώπους. Αυτή την αγάπη, την οποία μας έδωσε παρακαταθήκη ο Κύριος, και την αλήθεια της Αναστάσεως επιβεβαιώνει ο Άγιος Νικόλαος με τη ζωή και το μαρτύριό του. Και αναφέρθηκε στον Οσιομάρτυρα Άγιο Νικόλαο. Τέλος, ευχήθηκε στον Καθηγούμενο και στους μοναχούς να συνεχίσουν να στηρίζουν όλους μας και παράλληλα με το παλαιό μεγαλείο της Μονής να ανανεώνουν τη διάθεσή μας για μια ζωή με προσέγγιση στις αιώνιες αλήθειες του Θεού, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές οι πρεσβείες του Αγίου Νικολάου προς τον Αναστάντα Κύριο να είναι πολλές.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου στους χώρους της Μονής με τη συνοδεία πλήθους πιστών από διάφορα μέρη της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι τιμούν και ευλαβούνται τον Άγιο.

Το βράδυ στην Κρύπτη της Αγίας Βαρβάρας τελέσθηκε Αγρυπνία, ενώ το πρωΐ της επομένης ημέρας, Πέμπτη 9 Μαΐου, στο Καθολικό τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου.


Facebooktwittergoogle_plus

Αποκλεισμός Σχολίων.