Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610-52655, 6987949246

Κατασκηνωτικό Τριήμερο Φοιτητών και Νέων
23-25 Αυγούστου 2019

Πληροφορίες - Αιτήσεις Συμμετοχής:
Στα γραφεία της Μητροπόλεώς μας στη Θήβα και την Λιβαδειά

1ο Κατασκηνωτικό Τριήμερο Οικογενειών
30,31 Αυγούστου
και 1 Σεπτεμβρίου 2019

Πληροφορίες - Αιτήσεις Συμμετοχής:
Στα γραφεία της Μητροπόλεώς μας στη Θήβα και την Λιβαδειά καθώς και στην ιστοσελίδα www.imtl.gr

εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
19 visitors online now
9 guests, 9 bots, 1 members
Αρχείο

Το θαύμα της ανάστασης της Αγίας Ταβιθά εορτάσθηκε στην Ορφανική στέγη “ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ” στη Λιβαδειά το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019. Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου με την συμμετοχή πολλών πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος αναφέρθηκε στη θεραπεία του παραλυτικού. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχήθηκε στα παιδιά και στις υπεύθυνες της Ορφανικής Στέγης, καθώς και σε όλους τους πιστούς. Ενώ το πρωΐ της επομένης 19 Μαΐου, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμο Κυριαζή.

Το πρωΐ της Κυριακής 19 Μαΐου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού και παίρνοντας αφορμή από την απόκριση του παραλυτικού προς τον Κύριο όταν τον ρώτησε εάν θέλει να θεραπευτεί: «Κύριε, ἄνθρωπον οὐκ ἔχω, ἵνα ὅταν ταραχθῇ τὸ ὕδωρ, βάλῃ με εἰς τὴν κολυμβήθραν», αναφέρθηκε στη μοναξιά που βιώνει ο σημερινός άνθρωπος. Επίσης, αναφέρθηκε στον ξεριζωμό και την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Μετά την απόλυση στο ηρώο που βρίσκεται έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε τρισάγιο για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων.


Facebooktwitter

Αποκλεισμός Σχολίων.