Εορτή Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού

Στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού,  που βρίσκεται στα Λευκάκια Ναυπλίου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευρίσκετο στη Συμφερούπολη της Κριμαίας για τους εορτασμούς προς τιμήν του Αγίου Λουκά.

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια, πλαισιούμενος από κληρικούς της περιοχής και πολυάριθμους πιστούς, που τιμούν και ευλαβούνται τον Άγιο, ενώ την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά, ευχήθηκε σε όλους πλούσιες τις ευλογίες του Αγίου και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την πρόσκληση να προεξάρχει των ακολουθιών προς τιμήν του θαυματουργού Αγίου Λουκά, εις τον οποίο είναι αφιερωμένος ο Ναός.

Επίσης, με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά και στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά, με ιερά λείψανα του Αγίου και προσωπικά του αντικείμενα, καθώς και στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο επ’  ονόματι του Αγίου. 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος https://imargolidos.gr

Facebooktwitter