Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610-52655, 6987949246

εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
8 visitors online now
0 guests, 8 bots, 0 members
Αρχείο

Μια σκηνή γνώριμη, 49 χρόνια τώρα, σε κάθε αλλαγή κατασκηνωτικής περιόδου στην είσοδο της Κατασκήνωσης στον Παρνασσό: κλαμένα από συγκίνηση μικρά προσωπάκια που αγκαλιάζουν τους φίλους τους που γνώρισαν εδώ, και μια αποχαιρετιστήρια ματιά από πάνω ως κάτω στην Κατασκήνωση με μια μυστική ευχή: θα έρθω πάλι του χρόνου. Κι από την άλλη τρέχοντας και χοροπηδώντας οι άρτι αφιχθέντες νέοι κατασκηνωτές με τις βαλίτσες τους ανά χείρας εισέρχονται στον μικρό παράδεισο της Κατασκήνωσης, με κάποιους που έρχονται για πρώτη φορά να κοιτούν με έκπληξη τον χώρο, ενώ όσοι έχουν ξανάρθει με άνεση οικοδεσπότη να τρέχουν στο γήπεδο, στο βραχάκι, στο αμφιθέτρο, στην τραπεζαρία σαν να μην έλειψαν ούτε μια μέρα.

Έτσι, και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 έγινε η αλλαγή σκυτάλης στην Κατασκήνωση. Μετά από 10 μέρες αποχαιρέτησαν την Κατασκήνωση τα 130 και πλέον κορίτσια του Δημοτικού και τη σκυτάλη πήραν άλλα τόσα αγόρια Δημοτικού, που αμέσως έτρεξαν προς το γήπεδο έτοιμα με τα αθλητικά παπούτσια τους, αλλά για λίγο, καθώς ο αρχηγός σφύριξε για συγκέντρωση στην τραπεζαρία, αφού έπρεπε να γίνει ο χωρισμός των ομάδων, η τακτοποίηση στις σκηνές και στη συνέχεια ο Αγιασμός, ενώ τους υποσχέθηκε πως από το απόγευμα κι όλες τις μέρες το γήπεδο θα είναι δικό τους.

«Ούφ και πήρα μια τρομάρα» μονολόγησαν κάποιοι ανυπόμονοι που προς στιγμήν νόμισαν πως φέτος δεν θα ΄χει γήπεδο,  «ήρθε η καρδιά μου στη θέση της» απάντησε κάποιος άλλος.

Αφού έγινε ο χωρισμός και η τακτοποίηση των παιδιών στις ομάδες, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, που πάντα την πρώτη μέρα όπως κι άλλες μέρες στη διάρκεια κάθε κατασκηνωτικής περιόδου βρίσκεται στην κατασκήνωση κοντά στα παιδιά, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, ευλόγησε τα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή διαμονή, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τα στελέχη και τους εθελοντές της Κατασκήνωσης.

Η Κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας στον Παρνασσό φιλοξένησε από 24 έως 28 Ιουνίου 2019 τα παιδιά του Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ “ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ” της Μητροπόλεως, από 1 έως 10 Ιουλίου φιλοξένησε 130 κορίτσια Δημοτικού, από 10 έως 22 Ιουλίου θα φιλοξενήσει 130 αγόρια Δημοτικού, στη συνέχεια από 22 Ιουλίου έως 03 Αυγούστου θα φιλοξενήσει 130 αγόρια Γυμνασίου-Λυκείου και από 03 έως 16 Αυγούστου θα φιλοξενήσει άλλα τόσα κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου.

Ενώ από 23 έως 25 Αυγούστου 2019 θα φιλοξενήσει, όπως κάθε χρόνο, Φοιτητές και εργαζόμενους νέους της Μητροπόλεώς μας.

Επιμέλεια Κειμένου: Αρετή Μουλαρά


Facebooktwitter

Αποκλεισμός Σχολίων.