Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση στην Πόλη 2019
εγκόλπιο Ημερολόγιο 2020
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Ιστορικό

Το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Στον Εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος, Θεσπιών κ. Συμεών και Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Αθηναγόρα και εξέφρασε τις αδελφικές ευχές και την αγάπη του προς τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, με τον οποίο συνδιακόνησαν για 30 έτη κάτω από την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις ευχές πολλών κληρικών και λαϊκών της Μητροπόλεως μας. Επίσης, ευχαρίστησε τους ψάλτες, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά, που έψαλαν στον Εσπερινό.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου http://www.imiliou.gr/

Facebooktwitter

Αποκλεισμός Σχολίων.