Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610-52655, 6987949246

εγκόλπιο Ημερολόγιο 2019
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
16 visitors online now
8 guests, 8 bots, 0 members
Αρχείο

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως π. Μάρκου Μάρκου, στον Ιερό Nαό Τιμίου Προδρόμου Κυρτώνης. Τη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του μακαριστού ιερέως και να δίνει δύναμη και παρηγορία στην οικογένειά του.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη εορτάσθηκε η επέτειος της Μάχης της Πέτρας. Στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, κατά τη διάρκεια της οποίας κήρυξε το θείο ο λόγο  ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εθνική παλλιγγενεσία και στον Δημήτριο Υψηλάντη υπό την ηγεσία του οποίου οι Έλληνες στη Μάχη της Πέτρας νίκησαν τον τουρκικό στρατό αναγκάζοντάς τον να συνθηκολογήσει. Κατόπιν στο προαύλιο της Ιεράς Μονής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Δημητρίου Υψηλάντη, παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώην Υπουργός κ. Γεώργιος Σούρλας.


Facebooktwitter

Αποκλεισμός Σχολίων.