Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου. Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Κανάγκας κ. Θεοδόσιος και ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο φιλοσοφικό και ιστορικό περιβάλλον στο οποίο έζησε ο  Άγιος Ιερόθεος, και ότι ο Άγιος επέλεξε την αληθινή σοφία που δίδαξε ο Απόστολος Παύλος. Επίσης, αναφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο τον οποίο χαρακτήρισε σύγχρονο θεολόγο και ταυτόχρονα πατερικό και παραδοσιακό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέφερε στον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ευρίσκετο στην Ξάνθη για τους εορτασμούς της απελευθέρωσης της πόλης, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο εκ μέρους των Αρχιερέων. Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και όλους τους πιστούς.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, επίσης, η οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Σιλουανή και μοναχές της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) Ακραιφνίου, στην οποία Πνευματικός είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πήγε στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου Ζαλούμη, που βρίσκεται στο προαύλιο του επισκοπικού Ναού του Αγίου Διονυσίου Ναυπάκτου, όπου άναψε ένα κερί και άφησε λίγα λουλούδια.

Οι φωτογραφίες από τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου προέρχονται από την Ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου  http://www.parembasis.gr

 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=48772