Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κατασκηνώσεις Παρνασσού 2019  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610-52655, 6987949246

εγκόλπιο Ημερολόγιο 2020
Νέα των Ενοριών
  • Δεν υπάρχουν νέα
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ – ΟΜΙΛΙΕΣ
Βοιωτική Εκκλησία 99,2 FM

Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS
(European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
6 visitors online now
2 guests, 4 bots, 0 members
Αρχείο

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του ομωνύμου χωρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Κλήμεντα, Επίσκοπο Ρώμης, ο οποίος συγκαταλέγεται στους Αποστολικούς Πατέρες.

Ο τίτλος Αποστολικοί Πατέρες αναφέρεται σε ποιμένες της Εκκλησίας του α΄ και β΄ μετά Χριστόν αιώνα, δηλαδή την μεταποστολική εποχή, οι οποίοι ονομάζονται Αποστολικοί γιατί ήταν μαθητές των Αποστόλων, συνεργάτες και συνεχιστές του έργου τους. Ο Άγιος Κλήμης εξορίστηκε, βασανίστηκε και θανατώθηκε για την πίστη του από τους ειδωλολάτρες διώκτες του χριστιανισμού. Στον Άγιο Κλήμεντα αποδίδεται επιστολή (Α΄ Κλήμεντος), η οποία εστάλη από την Εκκλησία της Ρώμης στην Εκκλησία της Κορίνθου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Αλαλκομενών. Ενώ την επομένη, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, εορτή της Αγίας Αικατερίνης, παρέστη συμπροσευχόμενος στην παλαιοχριστιανική κατακόμβη της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη των Θηβών.

Η Αγία Αικατερίνη μαρτύρησε την αυγή του 4ου αιώνα μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια. Την ίδια ημέρα τιμούνται από την Εκκλησία οι διά της Aγίας Aικατερίνης πιστεύσαντες στον Χριστό εκατόν πενήντα ρήτορες, οι οποίοι μαρτύρησαν δια πυρός, η σύζυγος του αυτοκράτορα Mαξεντίου, την οποία με διαταγή του αποκεφάλισαν, ο στρατηλάτης Πορφυρίων και οι πιστεύσαντες στρατιώτες του,  οι οποίοι μαρτύρησαν δια ξίφους. 


Facebooktwitter

Αποκλεισμός Σχολίων.