Εορτή Αγίας Βαρβάρας

Πλημμύρισε με παιδικές παρουσίες ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στο Πυρί Θηβών την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου του Πυρίου μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές τους  εκκλησιάστηκαν στον ανωτέρω Ιερό Ναό. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος με τον Εφημέριο της Ενορίας π. Μιχαήλ Κατσίνα. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικούς στα παιδιά, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και Καλά Χριστούγεννα, ενώ στους εκπαιδευτικούς ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε ως ευλογία στα παιδιά εικονίτσες με την Παναγία την Οδηγήτρια, εφέστια εικόνα της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών, όπου τέλεσε Δοξολογία για την Προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα, με την παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους αξιωματικούς και στρατιώτες η Αγία Βαρβάρα να τους προστατεύει και να πρεσβεύει για όλους προς τον Κύριο.

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Μεταμόρφωσης Αττικής.  Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στα μηνύματα που παίρνουνε από το βίο και την ακλόνητη πίστη της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους κάθε θεϊκή ευλογία και οι πρεσβείες προς τον Κύριο της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας να συνοδεύουν όλους.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=49858